Luleås medaljregn fortsatte veckan ut

Framgångarna fortsatte för Luleå KK när kanot-SM avslutades på lördagen. Det blev ett guld, ett silver och två brons och sammanlagt kan Luleå räkna in 25 medaljer.- Utan tvekan har det varit ett bra mästerskap för oss, säger tränaren Daniel Sundström. Absolut över förväntan.

Robert Johansson, Gustav Granbom, David Molin och Henrik Strand fixade guld i juniorstafetten. Totalt tog Luleå fantastiska 25 medaljer under SM-veckan.

Robert Johansson, Gustav Granbom, David Molin och Henrik Strand fixade guld i juniorstafetten. Totalt tog Luleå fantastiska 25 medaljer under SM-veckan.

Foto:

FAGERVIK2009-07-06 06:00
Guldet gick till Robert Johansson, Gustav Granbom, David Molin och Henrik Strand, som vann juniorstafetten. Framför allt Strand på slutsträckan hade en utmärkt dag då han förde upp sitt lag till seger.
I damernas juniorstafett kom Luleå trea. I laget ingick Maja Strömgren, Saga Wallerström och Frida Lindfors. Även bland damerna blev det en snygg avslutning då Frida Lindfors säkrade bronset med några centimeter tack vare en stark spurt.
I ungdomstävlingarna blev det ett silver och ett brons för Luleå. Kvartetten Henrik Strand, Joel Elenius, Mattias Vesterlund och Simon Sundberg tog andraplatsen i K4 200 meter och brons i stafett.
- Vi har försökt toppa formen till SMet och tydligen har vi lyckats, säger Daniel Sundström. Dessutom har vi i stort sett klarat oss från sjukdomar.
"Många har överraskat positivt"
- Det är många som har överraskat positivt, säger Maja Strömgren, som ingick i damjuniorernas bronslag och som tränar de yngre tjejerna. På damsidan var vårat mål att hamna bland de fem första klubbarna, och det klarade vi. Vi har gjort en jättebra tävling.
På seniorsidan har förstaårssenioren Oskar Lind lyckats så bra att han tagits ut i U21-landslaget.
- Nu gäller det att inte slappna av utan fortsätta hårdträna. I augusti provar vi ett nytt grepp med en kanotmara på cirka en mil, berättar Daniel Sundström.
Och nästa år avgörs, som NSD tidigare berättat, kanot-SM i Luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!