EXTRA: VM-brons till Sverige

Hanna Öberg gjorde återigen en fantastisk insats i skidskytte-VM och hjälpte Sverige till VM-brons i singelmix-stafett.

14 mars 2019 17:51

Inför Hanna Öbergs sträcka, den näst sista i stafetten, var Sverige åtta och 23,8 sekunder bakom ettan Ukraina och 14,7 sekunder från bronset.

Då gick VM-guldmedaljören från tisdagens distanslopp ut och gjorde ett jättelopp. I hennes sista stående skytte sköt hon snabbt och fullt. 20,6 sekunder tog hennes sista skytte och vid växlingen var Sverige helt plötsligt trea, 2,6 sekunder bakom täten med Norge och Italien.

På sista sträckan ställdes Sebastian Samuelsson mot norrmannen Johannes Thingnes Bö och italienaren Lukas Hofer som båda sköt fullt vid det liggande skyttet. Samuelsson var tvungen att använda ett extraskott och var nio sekunder bakom när han gav sig ut i spåren inför det sista stående skyttet.

Vid sista skyttet bommade Samuelsson ett skott och var tvungen att sätta det första extraskottet för att Tyskland inte skulle komma ikapp och snuva Sverige på bronset. Och Samuelsson, som blev VM-fyra i distans i onsdags, prickade rätt och såg till att Sverige vann VM-brons. Värdlandets andra medalj i Östersund.

Norge vann guldet före Italien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Jakobsson