Ettan och tvåan körde samma bil

Hemmaseger i Marknadsrallyt i Råneå när Peter Johansson körde hem guldmedaljen och tog viktiga poäng och kampen om totalsegern i DM.

18 juni 2017 19:08

Det var vinna som gällde för Peter Johansson i sin Honda Civic typ R när Marknadsrallyt i Råneå kördes under lördagen.

– Jag behövde vinna och komma före Dan Thörnevall som är totalledare i DM. Jag körde inte första tävling i Boden som var i vinter. Så jag har hamnat lite efter tack vare det, säger Peter Johansson, Morjärvs MS, som ligger på en andraplats i DM-totalen.

Men det var inte Dan Thörnevall som skulle hota hemmaföraren om segern i Marknadsrallyt. Utan det var Peter Johanssons kartläsare Tommy Jakobsson

– Vi har ju bilen tillsammans jag och Tommy (Jakobsson). Så visst, det viktigaste var ju att komma före Thörnevall, men det var väldigt viktigt att jag var före Tommy också, så man slipper höra tugget, säger Peter Johansson och skrattar.

Ni körde alltså samma bil i dag?

– Jajamen. Han är ju kartläsare åt mig under vintern, när det är vanligt rally. Men under sådana här tävlingar brukar vi köra båda två.

Så då är det du som står för snacket på vägen hem då?

– Så kommer det nog bli. Var skönt att han var några sekunder bakom mig, säger han.

Peter Johansson var med tiden 1:40,84 fyra sekunder före tvåan Tommy Jakobsson. På en tredjeplats, slagen med mindre än en halvsekund hittar vi Jonas Snäll från Piteå.

– Jag fick till en riktigt bra första sträcka. Du vet när det är så kort man kör (drygt tre kilometer) så gäller det att inte göra några misstag, säger Johansson som nu närmast kommer köra en tävling i Umeå och sedan Kanonrundan.

– Målet är DM-seger. Men då måste jag vara före Thörnevall i båda tävlingarna, säger vinnaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Engberg