Engman om beslutet: "Han vill spela mer"

Nu står det klart att David Lindquist lämnar Luleå Hockey för sin gamla klubb Björklöven. Luleå Hockeys vice general manager Ulf Engman menar att man inte kunde erbjuda den istid som Lindquist efterfrågat.

9 november 2018 14:40

David Lindquist hade en bra säsong i Björklöven ifjol, men fick det inte riktigt att funka i Luleå Hockey. Ulf Engman menar att anledningen till beslutet huvudsakligen handlade om Lindquists istid.

– Det har varit en dialog där David (Lindquist), förklarligt nog, gärna vill ha mer istid än vad det har blivit. Det har vi inte kunnat erbjuda i den konkurrenssituation som det har varit, så det är ingenting speciellt dramatiskt med det. Han vill spela mer och det förstår vi och Björklöven var väldigt intresserade av att få tillbaka honom.

Engman menar att beslutet inte kommer att påverka Luleå Hockeys lag i någon större utsträckning.

– Nej, egentligen inte något speciellt. Vi är ju, med Carl Mattson som har nytt avtal, vi har fått in (Mattias) Guter och Noel Gunler är ju uppe och kör mycket, 14 stycken.

Engman menar också att beslutet kan innebära fler chanser för spelare som exempelvis Noel Gunler.

– Så är det naturligtvis. Det är väl litegrann det som har lett till det här. Det har ju varit här på slutet en konkurrenssituation där Noel (Gunler) har spelat före David.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman