Eliasson: "Jag kommer absolut lyssna"

Emma Eliasson tror inte på någon comeback. Men hon kommer att lyssna på Ylva Martinsen. "Jag tror att det kommer bli jättebra med Ylva som förbundskapten", säger Eliasson.

23 mars 2018 14:00

Det har gått ett år sedan Emma Eliasson bestämde sig för att lägga av med ishockeyn helt. Då hade hon inte spelat landslagshockey på ett år utan bara med Luleå Hockey/Mssk i SDHL. Konflikten med förbundskapten Leif Boork satte stopp för hennes landslagskarriär redan 2016.

Nu väntar ett förbundskaptensbyte. Ylva Martinsen tar över efter Boork nästa vecka och hon säger att hon vill ta Emma Eliasson på pulsen angående en eventuell comeback.

Själv har Eliasson svårt att se en framtid som hockeyspelare.

– Jag har nog inte riktigt tänkt i de banorna. Det känns som att jag har lagt ner. Men jag kommer absolut sitta ner och lyssna på henne, säger Eliasson.

Skulle det krävas för mycket med en comeback?

– Jag vet inte. Ingen aning. Det är klart att man nu under slutspelet varit sugen på att spela hockey. Men däremot saknar jag inte vardagen med allt vad det innebär när man spelar hockey. Att jag tog beslutet att lägga ner var inte på grund av Leif Boork. Jag kände mig färdig och behövde vända blad.

Vad tror du om Ylva Martinsen som förbundskapten?

– Jag tror att det kommer bli jättebra. Hon har ju ändå fått en del erfarenheter som coach både i AIK och i U18-landslaget. Men sen hon har ju många referenser från sin egen karriär, vad gjorde vi bra när vi vann OS-silver och alla bronsmedaljer. Sen tror jag också att många av tjejerna kommer att ha förtroende för henne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!