Stark avslutning lovar gott inför framtiden

Jonas Larsson från Bergnäsets AIK klarade en tiondeplats i fjolårets O-Ringen i Sälen. I år blev Jonas 36:a totalt i H15-klassen. Inte helt enligt planerna.- Jag missade cirka 18 minuter på en kontroll på andra etappen och har orienterat alldeles för ojämnt i år, menade Jonas.

Mer teknikträning behövs för att hänga med i orienteringen i sydsverige. Det är Jonas Larsson och Erik Ögren från Bergnäset ense om efter årets O-Ringen i Eksjö.

Mer teknikträning behövs för att hänga med i orienteringen i sydsverige. Det är Jonas Larsson och Erik Ögren från Bergnäset ense om efter årets O-Ringen i Eksjö.

Foto: Christer Dahlin

Eksjö2009-07-25 06:00
Jonas och klubbkompisen Erik Ögren i H14-klassen gick igenom sina respektive lopp och Erik deppade inte över en hel del irrande i skogen.
- Terrängen och den bitivis täta växtligheten känns mycket ovant för oss. Jag har missat ganska mycket varje dag och kan betydligt bättre, tyckte Eri som slutade totalt 83:a.
Nu ska Bergnäsetgrabbarna och en ganska stor grupp andra Norrbottensungdomar åka hem eller stanna i söder en vecka innan Ungdomens Tiomila nästa helg.
- Troligen springer både jag och Erik i ett Norrbottenslag på Ungdomens Tiomila. Sen har Norrbotten också ett träningsläger inför ungdoms-SM i norra Halland.
- Norrbottens ungdomar har kontaktat oss om träningspaket inför ungdoms-SM och det är deras andra läger, berättar Stefan Månsson i arrangerande OK Löftan.
Avslutade på ett bra sätt
- Det är just teknikträningen på kartor och i terrängen som vi behöver, menar Bergnäsetduon.
Deras uppfattning stödjs klart av resultaten. På sista etappen sprang många unga från Norrbotten bra och avancerade i totalen.
OK Renens ungdomar och juniorer minns troligen också avslutningsloppet som sitt mest lyckade från O-Ringen i Eksjö. I H11 blev Robin Salén fyra på etappen och plockade till 13:e plats totalt.
Ida Sundström missade i början av veckan men slutade 27:a i D14 efter en 12:e plats på sista etappen.
Junioren Markus Lundholm blev 28:a i H18-lång. Drog ifrån kompisarna Fredrik Pajala och Johan Bergman, där Fredrik vara starkast i spurten.
För Vittjärvs del avancerade Oscar Wetsin i H13 och Hanna E Tuoremaa i D10 till 15:e respektive 12:e plats totalt. I D18-lång sprang Sara Lundsten slutetappen och blev 28:a.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om