O-ringen till Boden

2013 blir Boden centralort för O-Ringen. Det meddelade O-Ringens styrelse i lördags dagen innan årets evenemang i Eksjö.- Det har varit en lång process men nu är vi klara för 2013. Alla är hjärtligt välkomna, sa Göran Ahlman som representerade Bodens kommun på presskonferensen i Eksjö.

Lennart Lidman, Göran Ahlman och Urban Engström jublar.

Lennart Lidman, Göran Ahlman och Urban Engström jublar.

Foto: Christer Dahlin

Eksjö2009-07-20 06:00
Urban Engström från O-Ringenföreningen i Boden var riktigt rörd.
- De som kommer hit får uppleva Boden och Norrbotten när det är som vackrast. Vi har funderat på en midnattssolsetapp men kanske hamnar vi två veckor för sent i juli. Dock finns möjligheten till en kvällsetapp, menade Lennart Lidman från ledningsgruppen.
Vill få större spridning
Nya idéer från arrangörernas sida och även i O-Ringenstyrelsen avgjorde till Bodens fördel.
n n Med tanke på att O-Ringen 2012 går i Halmstad, endast 10 mil från Borås, är det önskvärt att kunna få en bättre spridning.
n n Det är 31 år sen O-Ringen senast gick så långt norr ut i Sverige och vi önskar återigen lägga evenemanget i Norrbotten. Det kan även finnas unik möjlighet att koordinera marknadsföring av O-Ringen i Boden med VM i norra Finland om Internationella Orienteringsförbundet skulle välja Finland vid sitt möte i augusti.
Så löd de skriftliga motiveringarna.
"Lite exotiskt"
- Kanske kan det bli en viss dipp i deltagarantalet med landets största orientering så långt norr ut. I gengäld är det lite exotiskt och resandet kan lösas med exempelvis tåg och kanske färjor till Luleå för bilar och husvagnar, menade O-Ringenchefen Tom Hollowell.
I dagsläget är det alla föreningar med orientering i Boden som ska svara för arrangemanget.
- Plus en rad andra föreningar i Boden. Alla funktioner behöver inte ha folk med orienteringsbakgrund, berättar Urban Engström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om