Efter överfallet: Stängs av i 20 matcher

Idag förmedlades straffet till Washington Capitals spelaren Tom Wilson som skadade Oscar Sundqvist under försäsongens sista match.

3 oktober 2018 22:24

Det var under försäsongens sista match som bodensonen Oscar Sundqvist blev våldsamt tacklad i huvudet av Washington spelaren Tom Wilson.

Läs mer:

Tacklades blodig: "Ett överfall"

Lugnande beskedet efter överfallet

Oscar Sundqvist som under försäsongen spelat sig till en plats i St. Louis Blues NHL-trupp fick en hjärnskakning av tacklingen och förväntas missa flera veckor av säsongen. Idag kom beskedet att även Tom Wilson kommer att missa de inledande veckorna av säsongen. Straffet för hans huvudtackling är satt till 20 matcher. Detta är en ovanligt lång avstängning och anledningen till detta beslut, som fattades av NHL Department of Player Saftey, beror med största sannolikhet på att Tom Wilson är en så kallad återfallsförbrytare. Tom Wilson stängdes av ett flertal gånger under förra säsongen för liknande tacklingar och straffas därför hårdare än någon som inte har straffats för liknande förselser tidigare.

På grund av att Tom Wilson blir borta i 20 matcher så kommer han också att gå miste om löneintäkter motsvarande 11 miljoner kronor, enligt NBC.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman