Ryska stjärnlaget gav Kalix en lektion

Ettan kom, tvåan kom, elvan kom...Kalix Bandy fick sig en rejäl lektion av ryska mästarna.– Det finns inget bättre lag i bandyvärlden, säger tränaren Patrik "Palle" Rönnqvist.

Johan Sundquist och hans Kalix Bandy fick sig en rejäl lektion av ryska mästarna.

Johan Sundquist och hans Kalix Bandy fick sig en rejäl lektion av ryska mästarna.

Foto: ALF LINDBERGH

Edsbyn/bandy2013-09-13 20:29

Sent i torsdags inledde Kalix Bandy Champions Cup i Edsbyn med att slå elitseriekollegan Broberg med 4–3.

En riktig drömstart.

– Det var prickfritt i defensiven. Det är ju också det som är målet med den här turneringen, att vi ska få ihop ett bra försvarsspel. Och det visade vi prov på i kväll, sa tränaren Patrik "Palle" Rönnqvist till nsd.se efter den matchen.

I går stod det dock ett mäktigt motstånd på andra sidan planhalvan: Ryska mästarna Dynamo Moskva, som inledde turneringen med att köra över Kuzbass med 13–1.

Och visst visade det ryska laget Kalix hur bandy ska spelas. När slutsignalen ljöd stod det 11–1 på tavlan.

Eller hur många mål gjorde egentligen Moskva?

– Tio, va? Tror jag, säger Kalix tränare Patrik "Palle "Rönnqvist.

Det står elva.

– Jaha, då kanske det blev elva innan det var färdigt då. Du ser... Nä, vi fick en riktig lektion. Det finns ingen bättre lag i bandyvärlden, de är bäst. De är fullblodsproffs och matar på hela matchen. Det är full gas och de har verkligen roligt också.

Matchen var bara Kalix Bandys andra på helplan den här säsongen. Och trots elva insläppta mål kan "Palle" hitta ljusglimtar.

Som att defensiven faktiskt fungerade.

– Det konstiga är att defensiven ändå var helt okej men offensivt får vi inte till några anfall och det blir för jobbigt. De bryter oss så tidigt och får ställa om. Efter en halvtimme står det bara 2–0, men ju längre matchen går så orkar vi inte stå emot, säger Patrik Rönnqvist och tillägger:

– Men det var roligt för grabbarna att få se hur bra man kan vara. Hur fint man kan spela bandy och i vilken fart man kan göra det. Det är ju egentligen ryska landslaget.

Med Björn Hellman på skadelistan så har Kalix Bandy lånat in Nyborgsmålvakten Lars Vikman och han fick debutera mot Dynamo Moskva.

En inte allt för enkel uppgift.

– Han sa att det var lite annat än att möta Karlsborg... Jodå, det kan man säga. Han hade en hel del att göra men han gjorde en jättebra match.

Johan Sundqvist gjorde tröstmålet.

I kväll tar sig Kalix an Vetlanda. Efter den drabbningen vet man också vilken av placeringsmatcherna som man kommer att få i morgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!