Svettigt värre när Kalix både vann och förlorade

Kalix tuffa start på träningshelgen straffade sig genom förlust mot Broberg.Men efter söndagens revansch mot Ljusdal är tränaren Patrik Rönnqvist nöjd.- Vi visar att vi har bra fysik som kan köra med Ljusdal som vi gör, säger han efter försäsongens svettigaste 38 timmar.

EDSBYN2011-10-10 06:00

Det var med ett fullmatat schema Kalix satte sig i bussen. Tre matcher på 38 timmar, mot idel topplag. Till råga på allt senarelades fredagsmatchen mot Edsbyn på grund av det svenska fotbollskvalspelet och var inte färdigspelad förrän efter klockan tio på kvällen. På lördagen väntade Broberg - klockan halv ett.

- Klart man skulle spelat senare men vi visste förutsättningarna, 12.30 eller ingenting, säger Rönnqvist.

"En j-vla fight"
Så var det också ett segt gäng som till slut fick se sig besegrat med 6-3 (3-2).

- Det var lägre tempo än mot Edsbyn. Den matchen var en j-vla fight, inte alls någon 9-4-match, men den här kändes hafsigare överlag och andra halvleken blev lite Hawaii när vi fösökte komma ikapp, sammanfattar "Palle".

Broberg fick göra två hörnmål, en av Kalix svaga punkter så här långt.

- Men nu gjorde vi två själva också så det känns lite bättre...

På söndagen blev det i alla fall seger. Trots jämna siffrorna 5-6 (2-2) en klar sådan, enligt tränaren.

- Ljusdal gjorde 2-2 på hörna innan pausen men i andra går vi ifrån till 2-6. Vi får lite av soppatorsk sista halvtimmen och det har jag full förståelse för.

Då Kalle Widgren sträckt sig mot Edsbyn och Niclas Gählman fått en lindrig hjärnskakning efter en tackling mot Broberg fick Peter Stock ta över ytterhalven mot Ljusdal.

- Bra att vi fick prova, man måste ju ha alternativ, säger Rönnqvist som dock gärna skulle se mer tid under träningsresorna. Men:

- Visst är det tufft med tre 90-minutersmatcher på 38 timmar men vad ska man göra? Vi kan ju inte åka en vecka, konstaterar han.

Målen, mot Broberg: Sundqvist, Mats Rönnqvist, Mika Jussila.

Mot Ljusdal: Jimmy Berglund 3, Johan Sundqvist 2, Mika Jussila.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om