Bra värdemätare för Kalix Bandy i cupen

Fredagens seger mot Mikkeli blev Kalix enda i Champions Cup.Efter tunga 0-6 (0-3) mot Bollnäs på lördagkvällen orkade laget inte ladda om utan förlorade också söndagsmorgonen match mot Sirius, med 4-6 (1-3).- Vi var lite sega kvart över nio, säger tränaren Patrik Rönnqvist.

"Palle" Rönnqvist.

"Palle" Rönnqvist.

Foto: K-L Sundqvist

EDSBYN2011-09-19 06:00

Trots siffror som antyder en riktig stjärnsmäll hävdar "Palle" att matchen mot Bollnäs var en av turneringens bättre.

- Ganska bra, faktiskt. Det är ändå turneringens och ett av världens bästa lag, ett oerhört snålt spelande lag som inte ger bort någonting gratis. De ser fruktansvärt stabila ut, berömmer han och kommer snabbt till de egna problemen i matchen.

- Hörnorna. De hade inte haft en målchans fram till andra hörnan (i 40:e minuten) men gör mål på båda, får arbetsro och kan göra också 3-0 i slutet av halvleken.

I mitten av andra halvleken tappade Kalix kraft.

- Precis innan 4-0. Sedan orkar vi inte mobilisera mer i den halvleken, säger Rönnqvist. Han fortsätter:

- Lite synd, bara, att vi inte får göra två-tre mål i matchen. Det var vi värda.

John Nilsson hade en av de bättre chanserna med ett ribbskott tio minuter före första målet.

Har en del att jobba vidare med
- Vi har väl tre-fyra lägen vi bör göra mål på. Men Bollnäs är ruggigt försvarsstarka.

Efter den rysaren, färdigspelad klockan nio lördag kväll, var det bara för Kalix att försöka ladda om till mot Sirius, klockan kvart över nio följande morgon. Det gick - mindre bra.

- Vi var väl lite sega, säger Rönnqvist och skrattar.

- Hade en lite jobbig första halvlek. Det kändes i pausen att tar vi bara i lite kan vi vända - men kraften fanns inte efter matchen mot Bollnäs.

Johan Sundquist gjorde i alla fall ytterligare två mål och slutade därmed på nio totalt, ett resultat som gav delad seger i turneringens skytteliga. För Kalix som lag gäller nu att arbeta med sina svaga punkter inför seriestarten.

- Vi behöver framför allt träna på när vi går till anfall. Det blir lite ungdomlig entusiasm ibland, lite felpass och vi tappar boll vid fel gubbar, konstaterar "Palle" och avslutar:

- Och vi måste bli bättre på hörnor. Men försvarsmässigt är jag väldigt nöjd.

Den dramatiska cupfinalen avgjordes först i 93:e minuten, då ryska Zorkij slog in segermålet mot Bollnäs som kvitterat vid 91,38. Matchen slutade 5-4.

Målen, mot Sirius: Peter Stock, Johan Sundquist 2, Tuomas Mokko.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om