Dubbla (skade)smällar för Boden

Boden Handboll höll jämna steg mot serietvåan – i en kvart. Sen kom dubbla skador och en rad misstag som bäddade för storförlust.

17 december 2018 20:47

Många av spelbolagen hade inte ens hemmalaget som spelbart alternativ när Bodens åkte på bortamatch mot Skuru IK.

Och under måndagskvällens enda SHE-match skulle det inte heller bli något annat än vad det på förhand såg ut att bli. Slutsiffrorna skrevs till 32–17 och det var en besviken Bodentränare efter matchen.

– Vi vet om vilken kapacitet som Skuru har med sitt favoritskap. Men jag tycker inte att vi står upp nog bra. Vi visste att mycket spring skulle gynna dem. Vi skulle ha kontroll och inte kasta bort en massa bollar i full fart eller ta massa tekniska fel. Så det är jag besviken på. Nu får de kontra ihjäl oss under hela matchen, säger Kenneth Harlin.

Efter hälften av första halvlek var ställningen 6–4 och Boden hängde med bra.

– Då bränner vi fyra-fem frilägen plus straffar och då tappar vi matchen, säger Harlin.

Värre blev det också då storstjärnan Emmy Nordmark tvingades att kliva av efter en smäll på armen.

– Hon kunde spela (i andra) men var smärtpåverkad. Vi har läkare med oss och vi får se nu vad det är för skada. Det är förhoppningsvis en mindre blödning en smäll.

För att stoppa den målmässiga blödningen tog tränare Harlin time out. Men trots taktiska råd skulle det bara fortsätta att swisha in bollar i Bodenmålet.

Glappet vidgades till 16-8 efter de första trettio och i andra halvlek fortsatte Skuru på den inslagna vägen.

Då kom nästa stjärnsmäll för Boden.

Vid ett skottförsök hamnade högernian Paulina Masna fel i landningen och drog till foten.

– Paulina testade att gå och jogga på foten. Hon får vila tisdag så borde hon vara redo till onsdag till matchen mot Kristianstad.

Med ytterligare en storspelare borta kom två nya, långa måltorkor och gjorde att slutsiffrorna landade på 32–17 för hemmalagets favör.

Tränare Harlin ser däremot framåt.

– Vi vet att det här skulle vara en tuff match och att det skulle bli en tuff uppstart efter uppehållet. Nu får vi ladda om till matchen mot Kristianstad.

Den matchen är en rejäl bottenstrid. Kristianstad är näst sist i tabellen på tre poäng och Boden sist på en.

En måstematch menar Bodentränaren.

– Ja, det tycker jag. Jag tycker inte man ska ljuga om det. Vi har en poäng och de är i samma läge så det är klart det är en måstematch för både oss och Kristianstad, säger tränaren och konstaterar.

– Det är den matchen vi ska vinna och det är den vi ska kriga för.

Matchfakta:

Skuru IK↔32

Boden Handboll↔17

Antal mål, Boden: 3 Julie Soulard, 3 Andrea Johansson, 2 Sara Nordström, 2 Johanna Hellgren, 2 Kristiane Stormoen, 2 Paulina Masna, 1 Emmy Nordmark, 1 Annica Ölén, 1 Faith Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Hallén Almroth