"Det är ett fiasko om Luleå Hockey missar SM-guldet"

Jennifer Wakefield är klar. SM-guldet likaså. Efter den här värvningen är det ett enormt misslyckade om Luleå Hockey/MSSK inte blir svenska mästare. Varför? Laget kommer kunna spela nio av tio OS-spelare i powerplay i slutspelet. De kommer också kunna ha tre femmor med tre OS-spelare.

30 januari 2018 15:22

Serieledaren Luleå Hockey/MSSK har släppt in 44 mål på 30 matcher. Det är bäst i ligan – och har så klart flera förklaringar. Den tydligaste? Deras backsida är enormt bra.

Jenni Hiirikoski har flera gånger blivit utsett till världens bästa back och kan sluka mer eller mindre hur mycket speltid som helst. Bakom henne finns ytterligare OS-backar i Johanna Fällman och Ronja Savolainen.

Och kanadensiska OS-stjärnan Meaghan Mikkelson, som skrev på för klubben förra veckan.

De fyra OS-backarna kommer att få stångas med en rad lagkamrater från klubblaget under mästerskapet i Sydkorea.

I Luleås förstakedja finns två OS-spelare; Michelle Karvinen och Emma Nordin. Jag tror att de två kommer fortsätta ihop med sin tredjelänk Nathalie Ferno även under avslutningen av grundserien.

Nyförvärvet Jennifer Wakefield, som ännu inte officiellt är bekräftad av klubben, kommer istället lira ihop med finska landslagsspelaren Noora Tulus och Melinda Olsson. Olsson och Wakefield känner för övrigt varandra sedan de lirade ihop i Linköping.

Detta gör att Rebecca Stenberg får centra en tredjekedja med landslagsspelaren Anja Stiefel, som en aning ratades av den schweiziska landslagsledningen när OS-truppen skulle spikas, och Josefine Hoegh Persson.

Den här galna bredden i laget gör att Luleå Hockey så klart är galet stora favoriter till att vinna SM-guld. Det är ett enormt misslyckande om de inte går hela vägen.

Den starka backformationen och det teoretiska kedjebyggandet här ovanför talar sitt tydliga språk. Den trupp som Luleå Hockey/MSSK kommer avsluta säsongen med, är ett av de starkaste lagen någonsin i svensk ishockey.

Laget kommer kunna använda nio OS-spelare i sina två powerplay-formationer.

De kommer – jag ska exemplifiera här nedanför – kunna ha tre femmor med tre OS-spelare i varje formation. Se här:

Förstafemman:

Jenni Hiirikoski, Pernilla Forsgren – Michelle Karvinen, Emma Nordin, Nathalie Ferno.

Andreafemman:

Ronja Savolainen, Ida Boman – Noora Tulus, Melinda Olsson, Jennifer Wakefield.

Tredjefemman:

Meaghan Mikkelson, Johanna Fällman – Anja Stiefel, Rebecca Stenberg, Josefine Hoegh Persson.

Så. Ni fans som vill fira SM-guld i Stadsparken; se till att de vita jeansen passar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!