De får chansen i en av världens tuffaste racingserier

Andreas och Jessica Bäckman från Luleå gör i helgen ett gästinhopp i den tyska standardvagnsserien TCR Germany. Duon är redo att ta revansch för besvikelsen vid den föregående TCR Europe deltävlingen på Oschersleben.

11 september 2019 13:05

För Jessica Bäckman blir det hennes andra inhopp i det prestigefyllda mästerskapet samtidigt som Andreas Bäckman gör debut i serien. Efter besvikelsen vid den föregående TCR Europe deltävlingen på Oschersleben, så är de redo för revansch. ADAC TCR Germany är en av de tuffaste TCR-serierna i världen och tävlingen körs på den klassiska formel 1-banan Hockenheimring i Tyskland

Det innebär att de kommande två veckorna blir intensiva, då de även kör nästa deltävling av TCR Europe i Barcelona, Spanien nästa vecka.

De ställer upp med varsin Hyundai i30 N TCR-bil och tävlar för team Target Competition

– Det blir en spännande ny utmaning att få tävla i TCR Germany. Det är en serie som rankas högt och har en hög standard på förare, så det kommer inte bli lätt, men det känns bra att få komma tillbaka ut på racingbanorna och få tävla igen. Det blir också en bra uppladdning inför nästkommande helg då vi är tillbaka i TCR Europe efter det långa uppehållet, säger Andreas Bäckman.

Uppladdningen för syskonen sedan senast har varit att analysera data och filmer från den föregående tävlingen på Oschersleben.

– Ser framemot att tävla igen och extra roligt att vara tillbaka och gästa TCR Germany igen. Jag känner mig revanschsugen sen förra gången och denna tävling är även en perfekt uppladdning inför Barcelona nästa helg, säger Jessica Bäckman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström