Då kommer Stanley Cup-bucklan till Boden

För andra gången tar Oskar Sundqvist Stanley Cup-bucklan till Boden. I samband med Boden Hockeys träningsmatch mot Kiruna AIF kommer Bodensonen att hyllas på hemmaplan.

8 augusti 2019 20:09

I början av sommaren säkrade St. Louis Blues sin första Stanley Cup-seger någonsin efter att ha besegrat Boston Bruins i den sjunde och avgörande matchen. I Blues hittar vi förstås Bodensonen Oskar Sundqvist som gjorde sin bästa NHL-säsong hittills i karriären och varit en viktig del i lagets framgångsrika säsong. 25-åringen gjorde 31 poäng på 74 matcher i grundserien och nio poäng på 25 slutspelsmatcher.

– Det är galet tryck i staden och efter denna väntan har fansen verkligen förtjänat att fira med oss, sade Oskar Sundqvist till Sporten efter den historiska segern.

Redan i juli började Stanley Cup-pokalen sin resa mellan mästarlaget St. Louis Blues spelare som får tillbringa en dag vardera med pokalen på valfritt ställe. Pokalen kommer att färdas genom fem länder och starten gick i Kanada och sedan vidare till USA, Sverige, Finland och slutligen Ryssland. I år är det förutom Sundqvist även svenskarna Alexander Steen och Carl Gunnarson som ska spendera en dag med "bucklan".

För Oskar Sundqvist var det andra gången som han fick fira en Stanley Cup-seger efter att ha vunnit den med Pittsburgh säsongen 2015/16. Efter den segern tog han med Stanley Cup-bucklan till Boden och

Han lovade sedan att pokalen skulle ta en sväng till Boden. Efter att ha vunnit den med Blues gav han ett löfte.

– Bucklan ska till Boden, sade Sundqvist till Sporten.

Och tisdagen den 13 augusti är det dags att infria det löftet. Då ska Oskar Sundqvist nämligen hyllas i Björknäshallen i samband med Boden Hockeys träningsmatch mot Kiruna AIF och med sig har han Stanley Cup-bucklan som ska visas upp i de båda periodpauserna.

Sundqvist som nyligen skrev på ett fyraårskontrakt med Blues värt över 100 miljoner svenska kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström