Asplöven vinner igen - tack vare succévärvningen

Asplöven åkte till bortamatchen mot Clemensnäs stärkta av den dramatiska segern mot Kiruna. AHC kom hem till Haparanda ännu mer stärkta efter storseger med 9-1.

CLEMENSNÄS2011-10-31 06:00

Trots att det var dagar mellan matcherna kan det sägas att målen föll tätt för Asplöven.

I fredags avgjorde man mot Kiruna med en sekund kvar och på söndagen mot Clemensnäs ledde laget med två puckar redan efter fyra minuter.

Henrik Thegel satte 1-0 i numerärt överläge. Asplövens kanadensiska nyförvärv Alan Gale presenterade sig snabbt när han nätade premiärmatchen för klubben. Gale visade att det inte var någon tillfällighet när han gjorde 2-0 efter 4.14 i första perioden och 3-0 i början på andra.

- Han är en riktig klasspelare och det visade han idag. Väldigt bra skott och en naturlig målskytt och tillsammans med hans skridskoåkning gör att det inte finns mycket att klaga på, berömde Asplövens tränare Per Kentää efter matchen.

Trots ledning med 4-1 tog Asplöven timeout och väl ute på isen igen gjorde man tre mål på mindre än tre minuter. 7-1 och matchen var naturligtvis avgjord.

Frågan är vad tränare Per Kentää egentligen sa till sitt lag?

- Jag tyckte att vi började väldigt bra men sedan tappade vi, jag ville väcka spelarna och få tillbaka linjerna i spelet. Det fungerade och vi gjorde tre snabba mål. Riktigt fina mål, några var klappklapp mål á la gamla Sovjet.

Bra passningar
Alan Gale gjorde ytterligare ett mål och har nu noterats för fyra mål på sina två första matcher. En riktig succéstart.

- Ja, men jag vill ge kredit till de andra spelarna också. Alexander Holmberg och Jarkko Oikarinen är väldigt bra och har serverat mig suveräna pass som det bara har varit att sätta i nätet. Hela laget och klubben har tagit emot mig väl och behandlat mig bra.

Hur bra ska det här bli när ni lär känna varandra ännu bättre?

- Vi kommer gå långt. Normalt tar det lite längre tid, men det har gått snabbt för det är ett så talangfullt och duktigt lag, säger Alan Gale som har skrivit kontrakt säsongen ut med Asplöven.

Det producerades många poäng från Haparandaspelarna i matchen. Jarkko Oikarinen stod för ett mål och hela fyra assist och Henrik Thegel satte två kassar och spelade fram till ett den överlägsna segern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om