Eriksson fick sin medalj

Tomas Eriksson åkte till VM i Ashihara Karate med ett mål för ögonen.Efter tredje plats och bronsmedalj är sammanfattningen återhållen:- Siktar ju på guld, det hymlar jag inte om, så ett litet stick av besvikelse är det.

"Rovdjuret" från fredagens NSD, Thomas Eriksson, fick sin VM-medalj i karate.

"Rovdjuret" från fredagens NSD, Thomas Eriksson, fick sin VM-medalj i karate.

Foto: Göran Ström

BUKAREST, Rumänien2011-11-14 06:00

Eriksson fick gå tre matcher innan medaljen, den första i VM-sammanhang, var bärgad. Alla mot rumäner och efter en spänd inledning gick det allt bättre för svensken som tävlar i +90 -kilosklassen.

- Jag var ganska nervös i första, hade inte riktigt fokus. Jag var nog inte mentalt förberedd på den matchen, säger Tomas Eriksson som dock besegrade sin motståndare ännu en gång - de två har tidigare mötts i Serbien den 1 oktober.

- Så jag visste att han inte ville ta slagen utan skulle försöka gå in och greppa.

Besviken
Matchen avgjordes med domarrösterna 3-2. Dagens andra match blev en desto klarare historia sedan Eriksson fått in ett knä i magen på sin motståndare, hizageri, efter halva tiden eller ca 1.30 minuter.

- Det hade bra effekt och sedan fortsatte jag att slå i magen tills han gick ner. Då började jag få poäng och han orkade inte stå emot, berättar Eriksson om matchen som slutade med poängseger efter klara 6-0.

Semifinalen blev en tuffare historia. Motståndaren försökte liksom dagens första att gå in nära. Den här gången lyckades taktiken och när Eriksson efter att ha fått benen undansvepta fick ta emot ett slag mot huvudet var poängförlusten ett faktum.

- Han fick tyvärr poäng för en förbjuden teknik, man får inte slå mot huvudet, säger en uppenbart besviken Tomas Eriksson som själv inte lyckades nå några riktigt vassa lägen.

- Det var nära att jag kunde knäa honom i skallen ett par gånger men tyvärr gick det inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om