Skadan gäckar Kalla: "Hon är osäker"

Tävlingspremiär. Då har Charlotte Kalla ingen aning om var hon står.Anledningen? Skulderskadan har rubbat hennes träningsplan.– Hon har inte riktigt kunna köra fartpassen på slutet, säger tränaren Magnus Ingesson.

Osäker. Charlotte Kalla vet inte riktigt var hon står när tävlingssäsongen drar igång under fredagen.

Osäker. Charlotte Kalla vet inte riktigt var hon står när tävlingssäsongen drar igång under fredagen.

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Bruksvallarna/Längdskidor2014-11-20 13:39

Det var på träningslägret i Val Senales som Charlotte Kalla fick sina första känningar i skuldran. Hon tvingades kliva av ett träningspass, men gav lugnande besked:

– Jag har haft ganska mycket träningsvärk i en skuldra, då är bästa medicinen att avlasta. Det är ingenting jag är orolig för, sa hon då.

Det har nästan gått en månad sedan dess och Kalla har haft fortsatta problem med skuldran. Hennes tränare Magnus Ingesson berättar för NSD att hon inte kunnat träna riktigt som hon velat de senaste veckorna.

– Hon är ju lite osäker på var hon står i och med att hon inte riktigt har kunnat köra fartpassen med de andra här på slutet. Hon har haft lite känning i en skuldra, vi har avlastat lite från Val Senales-lägret. Det var först nu i Bruks hon tog fram stavarna i början på lägret, säger Ingesson.

Kalla känner sig bättre, men då träningsplanen rubbats är formen osäker inför säsongspremiären i Bruksvallarna:

– Men hon känner att det går bra nu, det är ingen fara. Däremot är hon ju osäker eftersom hon inte har mött andra och sådär.

Försiktiga förväntningar med andra ord?

– Ja, precis. Som vanligt. Men hon är inte så orolig eller nervös för den där osäkerheten, hon vill komma igång.

Vilka distanser ska hon köra i Bruksvallarna?

– Hon vill köra alla. Blir det sämre eller om det händer något så får vi se.

Vilka besked vill hon ha i premiären?

– Hon vill väl känna att hon kan åka skidor fort kan jag tänka mig. Men samtidigt lite mer nyanserat, eftersom hon inte ligger i tävlingsfas där det var tänkt. Hon har inte kört så många tuffa helkroppspass. Men hon vill känna att det svarar i kroppen.

Har hon ont?

– Nej, det går bra.

Tävlingarna i Bruksvallarna körs fredag till söndag. På programmet står 5/10 kilometer klassiskt, 10/15 kilometer skejt samt klassisk sprint.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!