Hon gör comeback – efter 639 dagar

638 dagar. Så länge sedan är det Magdalena Pajala tävlade. Nu är hon äntligen redo för comeback.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Bruksvallarna/Längdskidor2016-11-18 07:45

Den 19 februari 2015 gjorde Magdalena Pajala sin senaste tävling. Det var VM-sprinten i Falun och hon åkte ut redan i kvartsfinalen. Sedan inleddes en tung period i Piteå-åkarens liv. Hon fick problem med händerna och skulle för ungefär ett år sedan diagnostiseras med karpaltunnelsyndrom.

Hon opererade händerna under början av 2016 och kunde börja träna med stavar först i maj.

Nu är hon redo för sin första tävling sedan VM-sprinten i Falun. Det har gått 638 dagar.

– Det ska bli så himla roligt, jag är jättesugen på att tävla, säger hon inför den svenska säsongspremiären i Bruksvallarna.

När NSD pratar med Magdalena Pajala sitter hon i bilen på väg söderut. Snart får hon träffa sina klubbkompisar igen – något hon ser fram emot.

– Jag ser fram emot sammanhållningen, det brukar alltid vara så kul när vi samlas allihopa.

Pajalas säsong har varit annorlunda då hon har tränat på egen hand utanför landslaget. Hon är nöjd med vad hon har presterat under sommaren och hösten.

– Det har gått jättebra. På ett sätt har det nog varit bra att träna på egen hand, då har jag inte behövt känna någon stress på passen. Jag har kunnat träna i lugn och ro.

Hon har inga specifika förväntningar på säsongen, men hoppas naturligtvis på VM i Lahtis i februari. Målet i Bruksvallarna?

– Att njuta av att tävla igen. Det ska bli så kul. Jag är inte intresserad av att sätta upp något resultatmål nu, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!