"Då håller kroppen ihop bättre också"

Säsongspremiär och revansch att hämta. Då tvingas Charlotte Kalla kasta in handduken på grund av en sjukdom. Marcus Hellner däremot siktar på en positiv inledning på säsongen.

Charlotte Kalla kastar in handduken på grund av sjukdom.

Charlotte Kalla kastar in handduken på grund av sjukdom.

Foto: Pär Bäckström

Bruksvallarna/Längdskidor2016-11-18 07:45

När tävlingssäsongen drar i gång i Bruksvallarna i dag tvingas Charlotte Kalla kasta in handduken på grund av sjukdom. Hon vaknade i går morse med feber och reste hem till Sundsvall för att kurera sig.

Hon är dock inte allt för nedslagen. Via sin presskontakt Torbjörn Nordvall säger Kalla:

– De senaste veckorna har träningen flutit på väldigt bra. Jag tar med mig den fina känslan jag fått från Ramundberget och Bruksvallarna. Grundformen känns riktigt bra och kroppen har responderat bra på träningen.

Kalla säger att det inte var något svårt beslut att avstå tävlingarna i Bruksvallarna.

– Det kändes också bra att kunna ta beslutet att avstå tävlingar utan att tveka om jag skulle starta eller inte. När jag vaknade i morse var jag trött och energilös. Jag hade feber och kände mig tom i största allmänhet. Jag har åkt på en förkylning som brutit ut. I och med att den gjort det så tydligt hoppas jag också tillfriskna relativt fort. Att tävla var uteslutet.

Nästa helg är det världscuppremiär i finska Ruka. Då vill Charlotte Kalla tävla.

– Jag hoppas kunna vara med i Ruka och världscuppemiären nästa helg. Nu tar jag några dagar hemma i Sundsvall och ger kroppen tid och möjlighet att återhämta sig och bli frisk. I kväll kommer jag att titta på film, säger Kalla.

Även Marcus Hellner har stött på en del problem under försäsongen, framför allt i form av förkylningar. Den senaste så sent som för en vecka sedan. Men han kommer att tävla i Bruksvallarna.

– Jag har ju haft en del problem. Det har ju varit en del förkylningar och så. Men rent träningsmässigt har det fungerat bättre, säger Hellner till NSD.

Bortsett från förkylningarna är han nöjd med den träning han har gjort under sommaren och hösten.

– Jag har kunnat springa det jag vill. Jag tycker att axlar och så har fungerat bra. Det är också ett resultat av att man kör tuffare med styrketräningen. Då håller kroppen ihop bättre också.

Även Sofia Henriksson, Piteå Elit, ser ut att missa tävlingspremiären.

– Hon är förkyld och som det ser ut nu kommer hon inte att åka alls i helgen, säger landslagets mediekontakt Katarina Medveczky.

Tävlingarna i Bruksvallarna pågår under tre dagar. 5/10 kilometer fritt under fredagen, 10/15 klassiskt på lördag och en klassisk sprint på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!