Visst är Kalla redo för Gällivare

Charlotte Kalla föll i båda loppen i Bruksvallarna under helgen.Men resultaten gav ändå hopp om en bra premiär i Gällivare nästa helg.- Det ska bli jättekul, sade hon efter andraplatsen.

Foto:

BRUKSVALLARNA2008-11-17 06:00
Det blev Justyna Kowalczyk som vann dubbelt båda dagarna i Bruksvallarna. Det var ingen av svenskorna som behövde skämmas för det.
Polskan håller hög internationell klass och blev bland annat tvåa i VC-avslutningen i Bormio i mars.
I går var Charlotte Kalla bara tio sekunder på tio kilometer efter trots fallet. Frågan är om det var segern som rök där.
Troligen inte om man frågar Charlotte Kalla själv.
- Jag var ganska snabbt uppe igen och tappade inte så mycket, sade hon till längd.se efter loppet.
Fristilen känns bra
I det här loppet var känslan viktigare än placeringen och Charlotte Kalla kunde ge positiva besked efter fristilsloppet.
- Det känns bra i fristilen och jag kände mig mycket bättre idag än igår. Nu ska jag hem till lägenheten i Östersund några dagar och ladda inför världscuppremiären. Det ska bli jättekul att åka på hemmaplan, sade hon till längd.se.
Förbundskapten Magnus Ingesson tyckte att det var bra för Charlotte Kalla att få med sig något positivt från helgen.
- Hon är nog ganska säker på var hon står, men det är alltid skönt att få ett kvitto.

Lite oroligare var det efter lördagens lopp i klassisk stil. Då var hon hela 28 sekunder efter Kowalczyk på tio kilometer.
Dessutom föll hon två gånger under loppet och petades ned till tredje plats av Britta Norgren från Sollefteå som var tillbaka i bra slag efter att ha fått förra säsongen förstörd av sjukdomar.
Dessbättre för Charlotte Kalla går premiären i Gällivare i den fria stilen.
Det är ett faktum som Piteå Elits Lina Andersson inte är lika förtjust över.
Stafett för Lina?
På grund av känningar i skenbenet kommer hon att stå över fristilsloppet i Gällivare, precis som hon gjorde i Bruksvallarna i går.
Hon är också utanför förbundskaptenerna Magnus Ingessons och Joakim Abrahamssons landslagstrupp, men hyser fortfarande ett visst hopp att få köra en klassisk stafettsträcka i Gällivare.
- Det beror väl på hur det går för de andra i laget undre lördagen. I annat fall kan jag säkert köra för något klubblag. Jag kommer säkert att åka någon sträcka i stafetten.

I Bruksvallarnas klassiska lopp i lördags slutade Lina Andersson på sjätte plats och det var varken bu eller bä.
- Det var inte så mycket att säga om. Det var inte jättebra och inte heller jättedåligt, säger hon.
Den riktiga världscupdebuten för hennes del kommer troligen att ske i finska Kuusamo om två helger. Där blir det både blir klassisk sprint och klassiskt millopp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!