Stjärnans skräcksmäll sänkte IFK Luleå

Han har varit IFK Luleås klarast lysande stjärna på sistone. Men i början av seriefinalen mot Dalkurd tvingades EridoPoli lämna planen efter en kraftig migränattack.

Målkung. Erido Poli har gjort sju mål för IFK Luleå under ­säsongen.

Målkung. Erido Poli har gjort sju mål för IFK Luleå under ­säsongen.

Foto: Göran Ström

Borlänge/Fotboll2015-07-12 18:09

Han värvades som fixstjärna till IFK Luleå inför säsongen.

Och EridoPoli har definitivt levt upp till allas förväntningar. 24-åringen har gjort sju mål, ligger fyra i division I:s skytteliga och skulle bli tungan på vågen i seriefinalen borta mot Dalkurd.

Men ett tidigt skott i huvudet hindrade Poli från att frälsa sitt IFK Luleå ännu en gång.

– Typ efter tio minuter fick jag en stenhård boll i bakhuvudet. Två minuter senare blev synen på vänster öga sämre. Det kom sån här silverfärg. Fattar du vad jag menar? Mitt huvud började snurra som fan och det blev bara värre och värre. Till slut såg jag ingenting på vänster sida, säger EridoPoli.

I matchminut 35 tvingades forwarden lämna planen. Skottet i bakhuvudet hade utlöst en kraftigare migränattack hos IFK-anfallaren som gick direkt till omklädningsrummet.

Och efter en dusch fick han sig ett tråkigt besked via mobilen.

– Jag höll på att spy nästan när jag klev av. Nu är det bättre men jag har fortfarande ont i huvudet. Jag vet inte om det är en hjärnskakning, kanske en lättare. Men det ska inte vara några problem, säger Poli.

Han fortsätter:

– Fem minuter efter gör de mål. Jag gick in och duschade, gick ut och såg live score där det stod 3–0. Jag fick en chock. Jag förstod inte vad som hände. Sen kunde jag se de sista tio minuterna av matchen.

Hemmalaget Dalkurd gjorde 1–0 precis innan halvtidsvilan. Men det var under den andra halvleken som serieledaren började ta över på riktigt.

Inom loppet av fyra minuter (48-52) utökade Dalkurd ledningen till 2–0 och sedan till 3–0 – och därmed var matchen i princip över.

Luleålaget fick sig ett tröstmål av mittfältaren Vladimir Lazarev. Han fixade 1–3 och spikade slutresultatet i matchminut 86.

– Det känns surt som fan. Vi kom inte upp i vår prestation. Vår lägstanivå var sämst. Det kanske kändes som att vissa tog semester lite för tidigt. Men det är skit samma. Det är bara att glömma det här och ladda om för hösten, säger EridoPoli.

I och med 1–3-förlusten mot Dalkurd ligger IFK Luleå på tredje plats i division I efter 14 spelade omgångar. Laget har vunnit sju matcher, förlorat två och spelat oavgjort i fem.

Nu väntar sommaruppehåll innan serien drar igång med hemmamöte mot Nyköpings Bis 16 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!