Skräckskadan som skakar IFK

Här är skräcksmällen som fick hela IFK Luleå att hålla andan. Stjärnan Ibrahim Kallay tvingades lämna matchen efter en tuff tackling – och då rasade tränaren Fredrik Waara mot domarna. "Helt obegripligt", säger han.

Skräckskada. Redan efter 20 minuter tvingades Ibrahim Kallay byta på grund av skada.

Skräckskada. Redan efter 20 minuter tvingades Ibrahim Kallay byta på grund av skada.

Foto: Kurt Engström

Borlänge/Fotboll2014-06-15 18:48

20 minuter. Så länge tog det innan IFK Luleå-stjärnan Ibrahim Kallay tvingades lämna mötet med Dalkurd med svåra smärtor.

Kallay drev bollen i ett omställningsläge. Då kom motståndarlagets Ryan Gilligan och stämplade honom totalt - utan att bestraffas med varken rött eller gult kort. Något som fick tränaren Fredrik Waara att gå till attack mot domarna.

– Dels stoppar han kontringen och sedan sparkade han ner "Ibra" så brutalt att vi var tvungna att byta ut honom. Han (Gilligan) fick tyvärr spela vidare utan att få något kort. Det är helt ofattbart. Vi kommer i en ruggig omställningssituation och han tar den bara för att stoppa, säger Fredrik Waara.

Men Waara understryker ändå att han inte tror att det var Dalkurd-spelarens avsikt att skada IFK-stjärnan.

– Sen tror jag inte det är meningen att det ska bli sådär våldsamt som det blir. Men han träffar Kallays fot när han kommer glidtacklande från flera meter bakom honom, säger han.

Hur är Ibrahim Kallays status nu?

– Jag vet inte. Vi får se mer i morgon (måndag). Men just nu ser det inte så bra ut och han hade riktigt ont efter stämplingen.

Efter skräcksmällen tappade Luleålaget allt. Kevin Garcia byttes in som vänsterytter – och Tomas Eriksson fick flytta upp och ta Kallays plats som låg forward.

Dalkurd gjorde två mål inom loppet av sju minuter och ledde med 2–0 när lagen gick till halvtidsvila.

– När de gör 2–0 känns det riktigt surt. För jag tycker inte att det speglade matchen överhuvudtaget i första halvlek, säger Fredrik Waara.

Men i den andra halvleken frälstes IFK av Tomas Eriksson i hans nya, offensiva roll. Först reducerade han till 1–2 i den 50:e spelminuten. Och sedan kvitterade han till 2–2 på straff efter att Vladimir Lazarev blivit stämplad i straffområdet med åtta minuter kvar av ordinarie tid. 2–2 blev också slutresultatet – och Eriksson har nu svarat för sex mål hittills den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!