...och kapten Norrbin tror på ett bra år

Lagkaptenen Kalle Norrbin hyllar lagets insats mot Dalkurd.Och här är hans löfte efter 1-1-matchen:- Vi kommer skörda många poäng i vår, säger Norrbin.

Kalle Norrbin och de andra spelarna IFK Luleåförsvaret fick jobba hårt mot Dalkurd.

Kalle Norrbin och de andra spelarna IFK Luleåförsvaret fick jobba hårt mot Dalkurd.

Foto: Johnny Fredborg

BORLÄNGE2013-04-15 06:00

IFK såg länge ut att gå mot en seger i säsongspremiären. Men med ungefär fem minuter kvar sköt Dalkurd ett distansskott - och petade in returen.

- Det är en lite bitter eftersmak i munnen. Så är det. Men jag tycker att vi spelar jävligt tight och bra under hela matchen, säger Kalle Norrbin.

IFK fick spela halva matchen med en man färre på gräset. Det efter att målvakten Lauri Rönkkö blivit utvisad. Men det sänkte inte Luleålaget. Nej, Fredrik Waaras gäng spelade nästan bättre under den andra halvan. I alla fall försvarsmässigt.

Och då kom lagkaptenen Kalle Norrbin med ett löfte.

- Man känner verkligen igen oss från i höstas. Att vi fortfarande har det där "goet" i laget. Fortsätter det så här kan det bli riktigt bra under våren. Vi kommer att skörda många poäng, säger Norrbin.

Vad är det som funkar bra?

- Just det att vi ligger så tätt hela tiden. Det har synts på träningarna i veckan att vi verkligen varit motiverade och taggade. Under försäsongen har vi inte mött jättebra lag och vunnit ganska enkelt. Tills vi mötte Dalkurd och kom dit med dålig inställning mot ett riktigt bra lag, säger han.

Och det var därför ni var extra taggade i premiären?

- Ja, exakt. Vi höjde oss de där sista fem, sex procenten. Jag känner mig jävligt nöjd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!