Larsson lyfte hem silvret

Kiruna atletklubbs landslagsman Markus Larsson imponerade stort vid SM i bänkpress i Borlänge. Han förbättrade sitt personbästa i klass +125 från 300 till 302,5 och åter klara en silvermedalj.- Gör man sin bästa tävling någonsin så kan man inte vara annat än nöjd, kommenterar Larsson

Foto: Martin Thelénius

BORLÄNGE2008-11-17 06:00
Åt guldmedaljen var det inte mycket göra då den var vikt för Jonny Wahlqvist som var silvermedaljör på senaste VM med 325 kg och nu var än värre med 330 kg.
Fanns mer i kroppen
Om tävlingen säger Larsson så här:
- Jag fick godkänt på alla tre försöken på 270, 290 och 302,5 kg och det fanns nog lite till i kroppen för dagen.
Larssons landslagsklubbkompis Nina Eriksson var ute för att förbättra sitt egna svenska juniorrekord i klass 56 på 85 kg.
80 kilo inga problem
- Jag klarade lätt 80 kg. Innan jag skulle göra andra försöket på 85 kg fick jag veta att svenska juniorrekordet hade överträffats 1 november till 95 kg, säger Eriksson och fortsätter:
- Jag och säkerligen många blev förvånade när det inte finns noterat på styrkelyftsförbundets hemsida där alla rekord bara skall vara uppdaterade,.
Blev irriterad
- Jag blev förstås mycket irriterad men klarade ändå att tangera personbästa. I sista försöket på 90 kg när segern var klar för mig kom jag bara halvvägs.
I övrigt noterar vi också fina framgångar för Öjeby AK på junior- och ungdomssidan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!