Ännu en förlust för vilt kämpande BBK

Bodens BK visade ingen respekt för topplaget Dalkurd i bortamatchen på söndagen. Trots en god insats blev det förlust efter att Robet Mambo Mumba nickat in matchens enda mål i den 79:e minuten. - Vi kämpade mer än väl, konstaterade nye tränaren Melke Alan i sin första match för BBK.

Bra - men ensam. Al Hassan Camara fick ont om understöd i den ensamma spetspositionen.

BORLÄNGE2011-09-19 06:00

Melke Alan manade hela tiden på killarna från sidan. Och det var ett nytänt Boden som bitvis chockade tabelltvåan Dalkurd.

Hemmalaget började visserligen bäst, men det höll bara i sig den första kvarten av första halvlek. Sedan var det Boden som tog över.

Sista kvarten av första var det många farligheter för BBK.

Främst var det arbetsvillige och tekniske Alhassan Kamara som stod för farligheterna, men även Anton Andersson och Vladimir Vulkovic hade ett par bra skott.

- Kamara är bra, men vi behöver justera lite, analyserade Alan.

Kamara behöver mer understöd. Ibland höll vissa spelare i bollen för länge.

Dalkurd startade även andra bäst. Mambo Mumba var nära att nicka in en hörna i den 50 minuten efter en hörna.

Strax efteråt räddade Ludwig Bergström Chidi Odejes chans, lite turligt. I 65:e räddade backen Fredrik Lundgren på mållinjen och det luktade hemmaledning rejält.

På den efterföljande hörnan var det mycket nära igen. Dalkurds Chidi Omeje var mycket nära för Dalkurd igen i den 73:e minuten, men denna gång gjorde Bergström en kvalificerad räddning.

"Ingen ork"
I den 80:e minuten kunde Mambo Mumba nicka in 1-0 till Dalkurd på en boll av Ahmed Awad. Denna gång hade inte Ludwig Bergström en chans.

- Nej, Mambo Mumba måste vara en av de farligaste nickspecialisterna i landet just nu. Han är grym på huvudet, sade Ludwig Bergström efter matchen.

Strax innan målet hade inbytte Johan Nyberg dribblat sig in och så när nått fram med en farlig boll till Erik Lantto. Haris Devic hade ett mycket farligt skott i den 90:e.

- Vi skapade chanser vi också, konstaterade Melke Alan.

- Nu ska vi fortsätta spela här, men ta trepoängare. Idag blev Dalkurd lite för svåra, sade Alan.

Vad har ni förändrat?
- Jag har försökt göra spelarna medvetna om vad de ska göra och varför. Alla har fått roller. Idag delade vi upp matchen i sex 15-minutersperioder, och jag tycker vi vann alla utom sista kvarten. Då hade vi ingen ork att anfalla mer.

BBK har ni det andra topplaget, Väsby United, hemma i nästa match.