Norrbotten vinner – i FIS-tävlingarna

Gustav Lundbäck och Kristoffer Jakobsen fortsätter att leverera. De norrbottniska landslagsåkarna noterade varsin seger och totalt sju pallplatser vid helgens FIS-tävlingar i slalom i Dalarna.

Segrarna. Alpina vinnare i Dalarna: Kristoffer Jakobsen (till vänster) och Gustav Lundbäck.

Segrarna. Alpina vinnare i Dalarna: Kristoffer Jakobsen (till vänster) och Gustav Lundbäck.

Foto: Leif Hammarström

BORLÄNGE/ALPINT2016-02-21 19:40

Kristoffer från Storklintens Alpina inledde med att bli tvåa efter Östersunds Max-Gordon Sundqvist i Borlänges första tävling. Han var tvåa även efter första åket och marginalen till Max-Gordon blev 20 hundradelar.

"Luleå-Gurra" var fyra efter första åket, men noterade näst snabbaste tiden i det andra och kunde kliva upp på pallen.

I andra tävlingen kom Kristoffers andra FIS-seger för säsongen. Han ledde med 18 hundradelar före Dan-Axel Grahn, Östersund och vann med futtiga fem hundradelar före Gustav, som var femma i första åket och snabbast i det andra.

I Gopshus öppnade norrbottningarna med att ta hand om de två första platserna med Gustav i ledning 14 hundradelar före Kristoffer.

Men det var Max-Gordon Sundqvist som fick sista ordet. Han vann med 14 hundradelar före Gustav medan Kristoffer halkade ned till sjunde plats.

Gustav avslutade en utmärkt helg med att ta första segern och den fjärde för säsongen. Han ledde med tre hundradelar före Kristoffer, var snabbast även i det andra och vann med 84 hundradelar före länskompisen.

Noterbart: "Gurra" har varit på pallen i de nio senaste FIS-tävlingarna. Även Kristoffer har en imponerande svit: i de fem senaste tävlingarna har han varit etta eller tvåa i fyra.

Mera Storklinten: Peter Riddarström kom på åttonde plats i lördagens FIS-storslalom i norska Hakadal. Han var sexa efter första åket och körde ur i söndagens tävling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!