Bekräftat: Flerårskontrakt för tränaren

Under tisdagen blev Sportens avslöjande bekräftat. Tomas Eriksson har efter många turer skrivit på ett flerårskontrakt som innebär att han blir ny huvudtränare för IFK Luleå i division 1.

Nu står det klart att Tomas Eriksson blir ny huvudtränare i IFK Luleå.

Nu står det klart att Tomas Eriksson blir ny huvudtränare i IFK Luleå.

Foto: Lars-Göran Norlin

Bodens kommun2019-11-26 17:23

Turerna har varit många och turbulensen stor efter att Sporten avslöjade att IFK Luleå ville värva Bodens huvudtränare Tomas Eriksson. 

I dagarna kom klubbarna till slut överens om en uppgörelse som ledde till att Tomas Eriksson fick tillåtelse att lämna klubben. Något som innebär att Christian Samuelsson blir ny huvudtränare i BBK. 

Under tisdagen avslöjade Sporten att Tomas Eriksson skrivit på för IFK Luleå. 

Senare under dagen bekräftades avslöjandet av division 1-nykomlingen, som meddelar att kontraktet är skrivet på tre år och sträcker sig över säsongen 2022. 

–  Det känns väldigt bra att det är klart med en ny huvudtränare! Och det är extra kul att få jobba med Tomas igen. Han är en otroligt ambitiös och noggrann tränare som redan som spelare visade en smartness på planen som han nu tagit med sig som coach. Att vi väljer att skriva ett längre kontrakt går helt i linje med den kontinuitet som IFK som förening behöver arbeta med. Vi ser fram emot kommande säsonger med Tomas vid rodret, säger IFK Luleås sportchef Daniel Kalén i ett pressmeddelande. 

Tomas Eriksson om att vara tillbaka i IFK Luleå:

– Det känns kanon att alla pusselbitar är på plats och att jag och klubben nu kan börja fokusera på den utmaning som väntar kommande säsong. Jag tror på det som IFK Luleå håller på att bygga upp och det känns verkligen inspirerande att få vara en del av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!