Travchefen i Boden slutar

Här är ett tråkigt besked för travsporten i Norrbotten.Bodentravets och Skelleftetravets travbanechef Hans Engman har sagt upp sin anställning och slutar på grund av familjeskäl.– Jag har familjen i Stockholm, säger han.

Foto:

BODEN/TRAV2013-07-14 13:20

Hans Engman har varit travbanechef på Bodentravet i två år och på Skelleftetravet sedan sammanslagningen för några månader sedan.

Men nu är hans anställning snart över.

På grund av familjeskäl har Engman valt att säga upp sig för att istället flytta till Stockholm där han har sin familj.

– Jag har hustru och två söner i Stockholm och familjen har alltid betytt mycket för mig så valet var inte svårt, säger Engman, som tidigare i år var en av personerna som drog ihop det starka startfältet i Norrbottens Stora Pris.

Och V75-helgen är en sak han kommer att sakna när han nu slutar sitt jobb.

– Jag har haft en fantastisk tid i Boden. Kvällarna med Midnattstravet har varit magiska och jag har fått vara med om den fantastiska utvecklingen här uppe. Men allt har sin tid och jag har kommit till ett vägskäl där jag tvingas att välja, även om jag inte kommer att glömma alla jag har träffat här uppe och alla jag haft förmånen att få arbeta med, förklarar han.

Hans Engman, som är från Boden, var sportchef på Bodentravet 1988-90 och arbetade efter det på ATG (AB Trav&Galopp) i Stockholm under 21 år innan han knöts till Bodentravet som travbanechef för två år sedan.

– Nu söker jag ett jobb i Stockholmstrakten och gärna ett som har med trav att göra säger han.

Norrbottens Travsällskaps ordförande Lasse Olofsson säger så här i ett pressmeddelande:

– Vi respekterar Hans beslut och har startat arbetet med att hitta en ersättare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om