Hannas höjdardag

Innan gårdagen hade hemmaproffset Hanna Olofsson aldrig vunnit tre segrar under en och samma tävlingsdag.Men på Bodentravet igår hände det. Hanna vann med Cash´em innan V5–omgången tog vid. Hon segrade med Conrads Voldemort i V5–1 och med Conrads Flamemaker i V4–4.– En riktig höjdardag, tyckte hon förstås. Att det dessutom var med egentränade hästar var extra kul.

På väg mot tredje segern för dagen. Hemmakusken Hanna Olofsson och hästen Conrads Flamemaker hade en riktitg bra dag på Bodentravet.

På väg mot tredje segern för dagen. Hemmakusken Hanna Olofsson och hästen Conrads Flamemaker hade en riktitg bra dag på Bodentravet.

Foto: Lars-Johan Sandström

BODEN/TRAV2013-12-01 22:51

Den vinnande trion har alla varit i Åke Svanstedts träning tidigare i år och kom till Hanna Olofsson i höstas. De bägge ”Conrads–hästarna” har dessutom samma ägare.

– När ”Svanen” drog till USA så fick jag prova och det är jag förstås glad åt. Det var vältränade hästar men jag har balanserat om dem en del.

Fyraårige Conrads Voldemort gjorde nu sin tredje start för Hanna och tog första segern för henne.

Flera än så kan det förstås bli.

– Han gjorde sin första start på isbana senast och fick litet mjölksyra då. Jag hade det här litet på känn. Nu ville jag ge honom ett snällt lopp och sedan köra litet på chans till slut. Jag trodde nog att det skulle bli lättare, sade Hanna när hon intervjuades direkt efter segern..

Innan V5–omgången tog vid visade femårige Cash´em att även han kan bli att räkna med på allvar under kommande säsong.

Hanna släppte här spets till en bra rygg 1500 kvar och anföll sedan för fulla segel halvvarvet kvar och tog en mycket lätt seger.

Cash´em lämnade Hannas träning under sommaren men återkom till henne i höstas. Även han efter en vistelse hos Åke Svanstedt.

– Min taktik var att ge hästen ett rygglopp och sedan köra för fullt till slut, sade Hanna. Trots segern var Cash´em inte som bäst idag men han har så hög grundkapacitet att han vinner ändå. Nu tog han inte ut sig för fullt heller.

”Finns massor av utveckling”

Sin tredje dagsseger tog hon sedan med treårige Conrads Flamemaker som avslutade V4–spelet.

– I honom finns det massor av utveckling. Han har inte gått felfritt tidigare men nu är han litet ombalanserad och han gillar definitivt hakar och vinterbanor. Voldemort och Flamemaker är annars två mycket trevliga och okomplicerade hästar.

Sade Hanna när NSD träffade henne efter tävlingarna. Att hon dessutom noterade sig för två andraplatser försämrade knappast det goda humöret hos henne.

Salmela på väg mot rekordsäsong

Petter Lundberg tog en mycket lätt seger med skelleftetravaren Manstone´s Classic i V5–3. Efter en vass avslutning.

– Han var väl pigg i sista kurvan men det löste sig perfekt för oss när favoriten galopperade. Manstone´s Classic gillar när det är ordentligt fäste, förklarade Petter.

Sedan Petri Salmelas nytillskott Dark Lane vunnit V5–4 med Petris försteman Antero Heinonen i sulkyn till skrälloddset 29,50 var det klart att det skulle bli rejäl utdelning på V5.

– Nu fick vi ett perfekt lopp och då är han vass till slut, sade Heinonen. Men helt överraskad är jag inte.

Till slut fick en V5–vinnare hela potten 380 791 kr. Kupongen var spelad över ATG.se.

Hanna Olofsson var inte ensam om att vinna tre lopp igår. Skicklige Mauri Jaara hann också med en trippel innan dagen var slut.

Petri Salmela som är på väg mot en rekordsäsong med chans till 100 segrar till stallet fick med fyra hästar när V75–cirkusen flyttar till finska Vermo på lördag.

↔ANDERS HJORTENKLEV

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!