Länsåkarna förväntas ta SM-medlajer

Norrbotten har flera åkare som kan blanda sig i medaljstriden i helgens SM i rullskidskytte, som avgörs i Pagla. "Det blir ett första viktigt test inför vintern", säger Ola Lundström, I 19 IF.

Hemmahoppen. Förstaårssenioren Linus Karlsson samt juniorerna Johan Stridsman och Amanda Lundström tävlar på hemmaplan i helgen.

Hemmahoppen. Förstaårssenioren Linus Karlsson samt juniorerna Johan Stridsman och Amanda Lundström tävlar på hemmaplan i helgen.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN/SKIDSKYTTE2016-08-23 10:15

Många passade på att känna på asfaltbanan över 3,6 km i regnet på måndagen. Rullskidtävlingar får allt högre status och hela svenska senioreliten både på damsidan och herrsidan har aviserat sin ankomst.

– Det har också förbundskaptenen Wolfgang Pichler gjort, berättar Kalle Grenemark.

På lördag avgörs distanstävlingen och på söndag sprinten.

Fredrik Lindström, Anundsjö, är storfavorit bland herrarna. Men I 19:s egen Linus Karlsson har vissa förhoppningar om att kunna blanda sig i toppstriden. Karlsson, som bor i Östersund, ingår sedan 2016 i skidskytteförbundets universitetslag i Östersund. Han är kvitt en besvärlig förkylning och laddar nu upp på hemmaplan inför mästerskapet.

På damsidan är det mer ovisst, men Piteådamerna Anna Magnusson och Hanna Öberg, som slog igenom i fjol, har liksom Ingela Andersson, Arvidsjaur, möjligheter att blanda sig i medaljstriden.

I H 20-21 är Johan Stridsman ett intressant namn och i D 18-19 tillhör juniorlandslagstjejen Amanda Lundström förhandsfavoriterna. Båda tävlar för I 19 IF.

– Totalt räknar vi med 130 åkare. En bra siffra, säger tävlingsledaren Göran Honkamaa.

Springskytte och ungdom/veterantävling ingår också i arrangemanget, men räknas inte in i SM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om