Tillfälligt stopp för motortalangerna

Båda förarna hade hoppats få köra i varsin Formel Reanult-serie det här året. Men ekonomin går inte ihop för en hel säsong - och nu vet inte Anton Niemi och Ronnie Lundströmer vad som händer med deras karriärer.

Tillfälligt motorstopp för Anton Niemi (t.v) och Ronnie Lundströmer.

Tillfälligt motorstopp för Anton Niemi (t.v) och Ronnie Lundströmer.

Foto: Pär Bäckström

BODEN/ÖVERTORNEÅ/MOTOR2013-05-04 06:00

I dag startar motorsäsongen på allvar i Sverige när STCC-serien, coh alla dess underklasser, drar igång på Ring Knutstorp.

Bland underklasserna finns bland annat den nystartade Formel Renault-serien, och tanken var att 19-årige Anton Niemi från Boden skulle vara en av förarna.

Tidigare i år berättade 19-åringen för NSD att han jobbade för att få ihop den ekonomin som krävs för en start.

Men nu tvingas motortalangen inse att det inte gick att lösa.

Kan köra något enstaka lopp
- Jag fick inte ihop de pengar som krävdes för att kunna köra en hel säsong, och då kände jag att det inte var så mycket mening med det, säger Niemi, som i fjol körde Porsche i TTA-serien.

Tanken med att byta till Formelbil var att kunna ta nästa steg i karriären. Men ni vet inte Neimi vad som händer med hans fortsatta motorsatsning.

- Det kan bli så att jag bara kör något enstaka lopp i Formel Renault och att jag kanske kör ett par rallytävlingar här uppe i norr för att hålla igång. Ett annat alternativ är att börja köra gokart igen i väntan på att jag kan få ihop de pengar som krävs för en större satsning, säger han.

Gokart kan bli en nödlösning
Ronnie Lundströmer från Övertorneå är i precis samma sits som Niemi.

- Som det ser ut just nu blir det inget för mig, kanske bara någon enstaka start, säger Lundströmer, som körde i den europeiska Formel Renault-serien förra året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!