Roi de la forêt

Den enda seger som saknades för fransmannen Thierry Gueorgiou var den i O-Ringen.Nu har den flerfaldige världsmästaren fyllt den luckan också.

Vive la France! Thierry Gueorgiou krossade allt motstånd och vann den enda orienteringstävling han inte redan segrat i.?Foto: Göran Ström

Vive la France! Thierry Gueorgiou krossade allt motstånd och vann den enda orienteringstävling han inte redan segrat i.?Foto: Göran Ström

Foto: Göran Ström

BODEN/ORIENTERING2013-07-26 21:50

Efter tre etappsegrar och en andraplats hade Thierry Gueorgiou råd att ta det litet lugnt vid gårdagens avslutande jaktstart.

Det gjorde han nog också. Bara sjua I tid i etappen men trots det flera minuter före totaltvåan William Lind.

– Jag är förstås väldigt nöjd nu. Det känns bra att få vinna O-Ringen, sade världens genom tiderna främsta manliga orienterare.

– O-Ringen var ett av mina stora mål och då är det extra skönt att jag lyckades, påpekade han också.

En seger i H21-elit i O-Ringen belönas med 80 000 kronor. En bra hacka men ingenting som man blir rik av. Och det är knappast prispengarna som gör att Thierry Gueorgiou funderar på att trappa ner efter den här säsongen.

Öppnar för fortsättning

Förr kan det kanske vara brist på motivation. Han har egentligen ingenting kvar att vinna som han inte har vunnit tidigare. Men han är en stor ambassadör för orienteringen och lär säkert bli kvar isporten på något sätt efter karriären.

– Vi får se hur det blir med det, sade Gueorgiou och lämnade en dörr om fortsatt tävlande på glänt.

Som tvåa och bäste svensk slutade fjolårets svenska mästare William Lind från Malung.

Slutar man tvåa i H21-Elit belönas man med 40 000 kronor.

”Jag älskar jaktstarter”, sade William Lind till NSD innan gårdagen och han genomförde också en mycket stark etapp.

”Lite darrigt”

– Jag har haft det bra och det har gått bra idag även om det blev litet darrigt till slut. Jag hade ingen aning hur jag låg till efter banan och nu är jag bäste svensk och det känns jättebra. I O-Ringen har jag genomfört tre riktigt bra etapper och två mindre bra. O-Ringen är snäppet under VM och det är många starka orienterare med, sade Lind.

Någon längre vila blir det inte för William Lind.

– Nej, nästa vecka tävlar jag i Skottlands sexdagars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om