Succévärvningen ska ta Boden hela vägen

”Att få vara med att spela Boden till Elitserien skulle vara ett perfekt avslut på min handbollskarriär”, säger Boden Handbolls blixtinkallade succévärvning Teresa Utkovic. Vinner Boden söndagens returmöte mot Önnered HK så borde det mötas med ett jubel från hela handbollsnorrland.

Succévärvningen. Teresa Utkovic blixtvärvades av Boden - det kan ge laget en plats i elitserien.

Succévärvningen. Teresa Utkovic blixtvärvades av Boden - det kan ge laget en plats i elitserien.

Foto:

BODEN/HANDBOLL2016-04-02 10:00

Teresa Utkovic inledde tisdagens hemmamatch i arenan på bänken men presenterade sig direkt hon byttes in för den rekordstora publiken. Med att i full fart ta emot ett långt utkast och sedan iskallt lobba bollen över Önnereds målvakt.

Ett fräckt mål helt i publikens smak, som betydde 12–9 till Boden Handboll.

– Man måste våga, säger Teresa. Jag skjuter gärna straffar också men ibland så missar jag förstås.

I de yngre tonåren var Teresa minst lika lovande i fotboll, berättar hon.

– Jag kan väl avslöja att jag valde handbollen för att den spelades inomhus, säger hon leende. Men det valet ångrar jag naturligtvis inte. Att jag är vänsterhänt är naturligtvis ett plus och kantspelare blev jag också tidigt.

Teresa Utkovic inledde sin handbollskarriär i Kärra HF och i Sävehof där hon var med om att vinna SM-guldet 2000. Sin första landskamp spelade hon mot Danmark och 2002 var hon med landslaget i en träningsmatch i Boden.

– I Kärra spelade jag tillsammans med Annica Ölén (Sundqvist då) och när vi var i Boden med landslaget så fick vi bland mycket annat flyga helikopter. Det var häftigt, minns Teresa. Som skrev in sig i handbollens historieböcker när hon med matchens sista mål mot Tyskland såg till att Sverige gick till kvartsfinal i OS 2008.

Hon har också hunnit med några proffsår i Danmark och i Tyskland. Så det är en rutinerad spelare som förstärker Boden Handboll under elitseriekvalet.

– När Per Johansson, som jag hade i landslaget, ringde mig för några veckor sedan och frågade om jag kunde tänka mig att göra comeback då Boden Handboll hade fått en vakans, då sade jag nej. Jag hade inte rört en handboll på flera år även om jag var fysiskt i bra form. Men sedan ringde Per igen och då tänkte jag om och sade ”herregud, vad roligt jag gör ett försök”.

I Boden Handboll blev hon varmt välkomnad och hon berömmer sina lagkompisars insats i tisdagskvällens kvalseger på hemmaplan.

– Jag blev faktiskt jätteöverraskad över den höga nivå Boden höll. Över tempot och den hundraprocentiga inställningen. Att det alltid var någon som kunde stiga fram när det behövdes.

Vad ger du ditt nya lag för segermöjligheter?

– Hallen vi kommer att spela i är mindre. Jag gillar den och jag tror att den kommer att passa oss. Jag tror inte att Önnered har någon direkt fördel även om det är deras hemmamatch. All press ligger på dem medan vi kan spela mera avslappnat. Jag tror vi vinner och med ett par bra förstärkningar kommer Boden även att duga gott i Elitserien, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!