Rysarpoängen kändes som en seger

Boden Handbolls match mot allsvenska serieledarna Skara blev en två halvlekar lång rysare. En match där finliret ersattes med kamp och där det oavgjorda resultatet 24–24 (12–12) väl speglar matchen och kändes som en seger för jublande Bodenspelare.

BODEN/HANDBOLL2016-02-20 20:42

Boden Handboll har visat stabil form med två raka segrar de senaste omgångarna av allsvenskan och att man skulle ta poäng av seriens suveräner Skara - som lär ta direktplatsen till Elitserien - var både en förhoppning och ett mål hos spelarna.

Nu gav samtliga i hemmalaget 110 procent och en seger var faktiskt inte heller långt borta. Det oavgjorda resultatet betyder också att Boden avancerade till tredjeplatsen i tabellen och att kvalplatsen till Elitserien lever vidare.

– Usch, jag var så nervös innan matchen att jag nästan mådde illa, erkände lagets kapten och mittsexa Annica Ölén. Annica brukar få sina armbågar, smällar och blåmärken under matcherna. Nu for hennes axel ur led i början av andra halvlek men Annica kom tillbaka och tryckte in kvitteringsmålet ett par minuter före slutsignalen.

Boden och Skara följdes annars åt i målprotokollet under båda halvlekarna. Hemmalaget hade en tvåmålsledning vid ett par tillfällen i början av första halvlek medan Skara hade motsvarande ledning en bit in i andra. Litet negativt för Boden var att man inte lyckades utnyttja Skaras utvisningsminuter bättre.

Få saker är annars mer spännande än en tuff och jämn handbollsmatch.

–Det skulle väl vara rysk roulette då, sade Bodens tränare Tobias Pettersson leende. Jag är stolt över mitt lag som tog en poäng som vi kanske inte hade kalkylerat med efter en riktig kämpainsats.

–Att vi släppte in 24 mål tycker jag är väldigt bra eftersom vi punktade två spelare hela tiden och det gav förstås en hel del fria ytor och ett öppnare spel, sade Annica Ölén. Men framåt kan vi betydligt mer än vad vi visade nu.

Så var det förstås. Poängen mot Skara togs efter ett starkt och uppoffrande försvarsspel från både startsexa och bänkspelare. Några direkta kontringslägen lyckades man inte skapa den här gången. Till en del kanske beroende på att den "flygande isländskan", Karolina Baehrenz, som under säsongen tillhört lagets bästa spelare, saknades i laguppställningen.

På en direkt fråga varför hon inte var med hänvisade man till Tobias Pettersson som svarade att "Karolina Baehrenz är inte uttagen och jag spelar med de jag tycker är bäst".

Ett svar vi fick nöja oss med. Inte heller Emma Petersson spelade. Men det berodde på sjukdom enligt ett pressmeddelande.

Närmast väntar ett bortamöte mot serietvåorna GUIF Eskilstuna. Boden Handboll lär förstås inte få något gratis där heller.