...och Boden är stor favorit till segern i damturneringen

Riktigt vem Lars "Lappen" Enström är känner inte Boden Handbolls mittsexa Annica Sundqvist till.- Jag vet att han spelat en massa landskamper. Och det är jättebra att han dragit igång den här cupen. Det ger oss en möjlighet att spela mot andra lag än de här uppe, säger Annica.

"Det är jättebra att "Lappen" Enström dragit igång den här cupen", säger Boden Handbolls Annica Sundqvist.

"Det är jättebra att "Lappen" Enström dragit igång den här cupen", säger Boden Handbolls Annica Sundqvist.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN/handboll2012-09-08 06:00

Boden Handboll inleder Lappen Cup idag med en match mot division III-laget Hammarby IF. Vid seger väntar sedan vinnaren av matchen Göksten-Bodens BK.

- Om Hammarby vet jag inte ett dugg. Det kanske bara är bra. Vinner vi våra två lördagsmatcher så kan det hända att vi får möta allsvenska Härnösand eller Helsingfors IFK i finalen.

Boden Handboll kan nu lägga en litet turbulent tid bakom sig. De allsvenska tjejerna har en ny tränare i Tony Riström och honom välkomnar både Annica Sundqvist och hennes lagkompisar.

Till Lappen Cup får man också in ett par nya spelare i laget. Hanna Weinmar har spelat för Bodens BK sedan hon kom tillbaka till Boden efter sejouren i göteborgslaget Kärra. I cupen spelar hon för Boden Handboll och i seriematcherna senare också hoppas Annica.

- Hanna blir en tillgång. Dessutom är hon en jättebra kompis.

BBK:s damer ser fram emot bra motstånd
Bodentjejen Jenny Norberg spelade i fjol i allsvenska GUIF. I Lappen Cup spelar hon för Boden Handboll. En test för båda parter naturligtvis.

Laget har fortfarande ett par spelare på skadelistan och letar även efter en målvakt till. Det är tre veckor kvar till seriestarten och bortamötet mot IF Hallby.

- Lappen Cup är ett genrep med tre bra träningsmatcher inför allsvenskan, anser en spelsugen Annica Sundqvist.

På samma sätt resonerar Bodens BKs Madelene Kemppainen.

- Jag ser verkligen fram mot Lappen Cup och mot seriestarten, säger hon.

BBK spelar i division I norra. Är favorittippade av NSD och Madelen håller med.

-Den serien ska vi vinna, säger hon. Det kan nog gå riktigt bra för oss i helgens cup också. Vi börjar mot Göksten och vinner vi kan det bli ett prestigederby mot Boden Handboll som nästa match.

Jesper Larsson tränar BBKs damlag tillsammans med Viktor Johansson i år också.

- Jag har det lag jag vill ha, säger Jesper belåtet. Det har sett bra ut på träningarna hela tiden. I Lappen Cup får vi tre matcher mot bra motstånd. Det blir både spännande och intressant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om