Oavgjort – i "målvakternas match"

En bra match mellan två bra division 2-lag med två skickliga målvakter. Mötet mellan Bodens BK och Skånela var något av ”målvakternas match” och slutade lika rättvist som logiskt 22– 22 (11–11).

Muren i buren. Jonathan Widgren var bäst på plan.

Muren i buren. Jonathan Widgren var bäst på plan.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN/HANDBOLL2016-10-02 16:35

Det betyder att BBK efter tre serieomgångar fortfarande är obesegrade och ligger på en andraplats i norrtvåan.

Bäst på plan, i konkurrens med Skånelas målvakt Marcus Nilsson var BBK:s burväktare Jonatan Widgren. ”Jonte” närmast spikade igen långa stunder och är förstås en av seriens bästa målvakter.

– Både vi och Skånela kommer säkert att tillhöra serietoppen, trodde Jonatan. Skånela gav oss en rejäl match nu och är ett mycket bra och välskolat lag.

Skånela är en närmast klassisk handbollsförening både på dam- och herrsidan. Nu bjöd man upp till en match mot BBK i högt tempo. Två virvlande halvlekar där det bara skiljde tre-fyra mål som mest mellan lagen.

– Vi brukar kunna göra närmare 40 mål under en match. Vi gör 22 mål nu och att det inte blev flera är deras målvakts förtjänst, berömde ”Jonte”.

BBK kan annars ha något riktigt bra på gång i sitt unga herrlag och Jonatan Widgren, som flyttat ”hem” igen efter en sejour i elitserien och i allsvenskan med Rimbo kan vara skillnaden på en vinst och förlust.

– Vi är ett lag under utveckling. Motivation och vilja att bli bättre och vara en vinnare finns hos alla spelarna och att alla hade den inställningen var en av anledningarna till att jag kom tillbaka till BBK, sade Jonatan Widgren.

BBK:s målskyttar: Tobias Sundström 4, Oskar Karlsson, Mattias Karlsson och Joel Hagberg 3, Samuel Sandsten, Albin Nilsson och Albin Lindberg 2, Axel Magnusson, Joel Törnblom Johansson och Alexander Anglöw 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om