"Jag höll på att få spunk"

Efter en stabil första halvlek och en match som såg ut gå mot väntad seger säckade Boden Handbolls ihop ganska ordentligt i den allsvenska omstarten mot Lidingö. Nu räddade man sig undan med oavgjorde 21–21 (13–9). Efter en insats ingen av hemmaspelarna kan vara nöjda med.

Motigt. Boden hade det tufft i andra halvlek och gjorde bara åtta mål.

Motigt. Boden hade det tufft i andra halvlek och gjorde bara åtta mål.

Foto: Petra Isaksson

BODEN/HANDBOLL2016-01-10 19:26

Jo, två av Boden Handbolls spelare kan vi ge ett plusbetyg. Isländska virvelvinden Karolina Baehrenz och målvakten Viktoriia Polshikova som vi vill påstå räddade Boden Handboll undan en litet neslig förlust.

Bortamötet mot Lidingö i november slutade i en klar tiomålsseger till Boden och kanske bidrog just det till att inställningen nu inte var den rätta. Att den glöd som gör en vinnare saknades hos hemmaspelarna.

Det såg trots det länge ut att kunna bli en säker vinst nu också. Boden gick till ledningen med 3–0. Skapade flera lyckosamma kontringslägen samtidigt som Viktoriia Polshikova långa stunder spikade igen målet.

Det väntade och avgörande rycket i målprotokollet kom aldrig och det oroade.

– Vi märkte redan i uppvärmningen att vi inte var riktigt tända för uppgiften. Vi underskattade Lidingö och förlitade oss på att vi skulle vinna igen, förklarade Carin Bergdahl. Lidingö är inte något riktigt bra lag men nu var vi ännu sämre.

Det var ingen bra men en onödigt spännande handbollsmatch publiken fick se i Arenan. I andra halvlek sjönk både matchtempo och kvalitet när Boden slutade äga initiativet och sjönk ner i motståndarnas låga speltempo.

– Det kändes länge både tryggt och stabilt men nu skall vi vara glada åt en poäng, tyckte Carin också. Jag höll på att få ”spunk” när jag såg på resultattavlan att det stod oavgjort i andra halvlek.

I andra halvlek förvaltade Boden Handboll sin ledning till det återstod 12 minuter. Då kvitterade gästerna för första gången. Nu till 18–18 och när det återstod knappa fem minuter tog man också för första och enda gången ledningen i matchen 21–20.

Carin Bergdahl kvitterade till slutresultatet 21–21 med knappa två minuter kvar och hade efter det även ett skott i stolpen.

– Första halvlek var helt okay, men det kan hända att det kändes för stabilt då. I andra halvlek gick vi ner i Lidingös tempo. Vi spelade långsamt och utan tryck. Har man inte den rätta glöden med sig så blir det tufft på den här nivån. Att vi vann så lätt borta mot dem hade nog en koppling till inställningen nu, säger Bodens tränare Tobias Pettersson.

Kommande lördag möter Boden Handboll göteborgslaget Kärra hemma i Arenan.

21–21 (13–9)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!