Nyförvärvet hyllas – efter hemmasuccén

Två mål och bud på flera. Dessutom vald till ”matchens lirare”. Bodens BK:s nytillskott Ange Lorougnon presenterade sig ordentligt för hemmapubliken vid lördagens 4–2-seger mot Härnösand.

Jubel. Max Nyqvist och William Eyang firar den sistnämdes 1–0-mål.

Jubel. Max Nyqvist och William Eyang firar den sistnämdes 1–0-mål.

Foto: Linnéa Bergenudd

BODEN/FOTBOLL2015-08-09 13:50

En skön seger efter två raka förluster i serien och en förlorad cupmatch. Efter en match där BBK visade upp en vass vinnande offensiv under den inledande halvleken.

26-årige Ange Lorougnon kan vara det ”vinnande vapen” BBK behöver under höstsäsongen. Kvick i tanke och i fötter och med en spelfantasi som gjorde honom till ett ständigt hot för Härnösandsförsvaret.

– Jag har varit tre veckor i BBK och jag har blivit väldigt väl mottagen av mina lagkamrater och kretsen kring laget här, sade han. Nu vill jag ”betala tillbaka” genom att göra många mål. Mot Härnösand blev det två men jag hade chans till flera.

Ange Lorougnon inledde sitt målskytte i den 15:e minuten då han från nära håll säkert sköt in 2–0. Då hade William Eyang redan givit BBK ledningen då han resolut klippte in 1–0 efter fyra minuter.

BBK bestämde sedan helt och hållet matchutvecklingen under den första halvtimmen och tillät bara Härnösand att sticka upp i en och annan udda halvchans. Sedan gästernas målvakt rusat ut och regelstridigt stoppat en fri Lorougnon i den 24:e minuten kunde Eddie Prugh öka på till 3–0 på den följande straffen.

Klart att hemmasegern var mer eller mindre klar redan då och Härnösand hade inte haft mycket att komma med så långt.

Den inledande halvtimmen var också BBK:s Stuart Gibson mer än nöjd med. Men lagets insats under resten av matchen fick ett underbetyg.

– I inledningen spelade vi med både noggrannhet och med stor fantasi och det gav oss ett ordentligt spelövertag, flera målchanser och mål. Då gjorde vi Härnösand dåliga. Men vad vi presterade under resten av matchen är jag mycket besviken över, sade Gibson.

Och det hade han också starka skäl att vara. Spelkvalitén sjönk och man bjöd in Härnösand som tilläts ta för sig allt mer.

– Vi tappade i tempo, i idéer och i noggrannhet i andra halvlek. Egentligen är jag bara nöjd med våra tre poäng.

Med ett ordentligt undantag.

– Ange Lorougnon som har spelfantasi och idéer och som bara blir bättre och bättre för varje minut han spelar. Dessutom är han målfarlig även om han med all rätt blev ordentligt trött till slut idag.

Matchfakta

Boden-Härnösand 4-2 (3-1)

1-0 (4) William Eyang, 2-0 (15) Ange Lorougnon. 3-0 (24) Eddie Prugh, straff, 3-1 (40) Nick Scharkowski, 4-1 (50) Ange Lorougnon, 4-2 (90) Nick Scharkowski.

Gula kort BBK: Max Nyqvist, Eddie Prugh.

Domare: Ulf Johansson.

Publik: 247.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!