Här räddar han segern för sitt lag: "Visste"

Erik Torstensson var tillbaka i målet och räddade en straff när Heden besegrade Arvidsjaur med 2–0. En annan BBK-profil, Dacian Dacin, hade också stor andel i segern då han nickade in ledningsmålet.– Vi visste vad som gällde. Det var en sexpoängsmatch, säger Dacin.

Matchavgörande. Här räddar Hedenmålvakten Erik Torstensson Arvidsjaurs straff.

Matchavgörande. Här räddar Hedenmålvakten Erik Torstensson Arvidsjaurs straff.

Foto:

BODEN/FOTBOLL2016-08-06 16:48

För Heden var det en nödvändig seger efter två raka förluster under hösten. Nu bytte Bodenlaget plats med Arvidsjaur och gick upp på en negativ kvalplats.

Efter en halvtimme fick Arvidsjaur straff efter en knuff i straffområdet. Erik Torstensson gjorde sig stor, Oskar Forsgren tvekade och Hedenmålvakten knep straffbollen.

Torstensson, som egentligen värvades från Ersnäs som innerback, fick ta steget tillbaka i målet i väntan på att spanjoren Vicente Mansanet ska återkomma.

Erik Torstensson och Dacian Dacin har helt klart blivit injektioner i Heden. Dacin gjorde nu sitt andra mål på två matcher. En språngskalle på Calle Mattssons inlägg.

– Jag har tidigare provat på spel i tvåan (med BBK) och fyran (med Skogså) så nu var det dags att känna på trean, säger Dacin.

Sebastian Hellström avgjorde definitivt när han sprang sig fri och kallt placerade in 2–0.

Heden gjorde en av säsongens bättre matcher och segern kändes motiverad. Markus Olofsson och Calle Mattsson fortsätter att bjuda på fin fotboll.

Arvidsjaur var inte ofarligt. Framför allt snabbe Patricio Gomez ryckte loss några gånger och gav Hedenförsvaret en del att tänka på.

Målen: 1–0 (38) Dacian Dacin, 2–0 (79) Sebastian Hellström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!