Fick jubla – tack vare drömträffen

Rickard Häggståhls drömträff satte punkt på en händelserik match på Olympia. Målet efter 97 minuter gav Heden 2-2 mot IFK Kalix. Häggståhl trodde inte att det var sant.

En poäng. Heden fick med sig en poäng i hemmamötet mot IFK Kalix.

BODEN/FOTBOLL2016-06-10 21:51

– Med högern..! säger han. Det måste vara första gången. Men jag hade inget val.

Mattias Morin, poängräddare senast mot Hemmingsmark, nickskarvade fram bollen.

– Jag vet vad Mattias kan. Jag förstod att jag skulle få bollen, säger han.

Rickard Häggståhl var alltså namnet. Eller varför inte Rickard Lejonhjärta. Hedenstoppern är en spelare som alltid ger järnet och som verkligen spelar med hjärtat. Han har drabbats av massor med skador men alltid kommit igen. Efter 50 minuter höll han sig framme på Calle Mattssons hörna och språngskallade in 1-0 stolpe-in.

Det blev en märklig match. IFK Kalix kunde haft 3-0 efter en kvart. Tre frilägen tack vare spel på djupet.

Men Hedenmålvakten Vincente Mansanet stod i vägen vid samtliga tillfällen. Spanjoren var superb.

– Han var grym. Men å andra sidan sköt vi rakt på honom, säger Kalixkaptenen Daniel Gälman.

Kalix skulle få utdelning retroaktivt. Jaime Mayol kvitterade och Eric Junttis vackra frispark betydde 1-2.

Sen gjorde Rickard Häggståhl vårens mål på Olympia.

– Poängen vara bra för moralen. Men vi måste börja vinna snart. Vi spelar för många kryss som räntar sig dåligt, säger Häggståhl.

Heden är som bäst när laget vågar spela ut och spelarna tror på sig själva. Som i första halvlek med utmärkte Markus Olofsson som anförare. Heden är som sämst under svackorna då försiktigheten och rädslan smyger sig in i laget. Som under en period i andra halvlek då Kalixmålen kom.

IFK Kalix kom till matchen med två raka förluster efter succéstarten.

– Det var ett fall framåt. Men vi måste ta vara på chanserna och inte släppa in några skitmål, säger Daniel Gälman.

Gälman är en av många duktiga spelare hos nykomlingen. Just djupledsbollarna var den stora skillnaden mellan lagen. Där har Kalix ett vapen som borde betyda minst en mittenplats.

Målen: 1-0 (50) Rickard Häggståhl, 1-1 (68) Jaime Mayol, 1-2 (79) Eric Juntti, 2-2 (97) Rickard Häggståhl.