– Jag har vänner och en farbror kvar i Turkiet. Så visst blir jag orolig när jag hör rapporterna, säger Ayda.
De har bott i Sverige länge, talar flytande svenska och känner sig som svenskar.
Pappa Hasan kom till Boden redan 1982 och sedan han öppnat en pizzeria önskade han att barnen skulle följa efter. Familjen kom från Konya, landets sjätte största stad.
– Pappa gjorde det för vår skull eftersom möjligheterna med studier och jobb är bättre i Sverige, säger Alper.
Ayda och Alper var bara tre-fyra år när de kom till Sverige tillsammans med storebror Ibrahim, som nu är 25.
Det var inte helt lätt från början.
– Språket var naturligtvis ett problem och vi hade ju inga kompisar när vi kom, säger Alper.
Men Hasam hade redan hunnit lära sig svenska så familjen blev tvåspråkig. Och tack vare idrotten fick Ayda och Alper snabbt många vänner.
– Idrotten gjorde det lättare att hitta nya kompisar, säger Ayda.
Hon tillhör världseliten i brottning. Hon tävlar för BK Snar och Ida-Theres Nerell har varit en inspirationskälla. Men internationellt tillhör hon turkiska landslaget och har blivit turkisk mästare. Hon är ofta i Turkiet på besök.
Ayda drömmer om en OS-start i Tokyo 2020. När det gäller OS i Rio har tåget redan gått eftersom hon förlorade en avgörande kvalmatch.
– Men jag hoppas på OS 2020, säger hon.
Alper, som är 45 minuter äldre, började liksom Ibrahim också med brottning, men han gick så småningom över till fotboll.
– Fotbollen känns roligare, men jag har ingen speciell målsättning utan spelar mest på skoj.
Han spelar med i Heden i division tre.
Möjligheten till studier är en anledning till att de två trivs så bra i Sverige. Ayda gillar språk och har studerat tre år på Universitetet i Luleå. Om ytterligare drygt två år är hon klar som gymnasielärare i svenska och engelska. Hon behärskar även turkiska och kurdiska.
Alper tog studenten 2012 och hoppas kunna utbilda sig till polis. Vid sidan om studierna hjälper de sin far på pizzerian.
Båda verka trivas i Boden, ”en vänlig lagom stor stad”, men rapporterna från Turkiet förmörkar tillvaron. Turkiet har under de senaste åren varit det land i Europa som varit mest utsatt från terror. Både PKK och IS sägs ligga bakom terrorattackerna. Den inrikespolitiska oron och det kalla kriget med Ryssland har inte gjort saken bättre.
Ayda Delen följer händelserna via TV och tidningar.
– Jag försöker hålla kontakt med mina gamla vänner och visst känner jag oro, säger hon.