Han slog till med nya segrar

I19 IF:s boxare Andreas Harlin vet ännu inte hur det känns att förlora en match. Idel segrar så här långt och vid lördagens boxningsgala i Boden kunde han gå på sparlåga och ändå ta en ohotad seger över Kalix Lukas Koskinen.

SLAGFÄRDIG. Henrik Tuoremaa, I19, gick en tuff match mot norrmannen Daniel Bakke.

SLAGFÄRDIG. Henrik Tuoremaa, I19, gick en tuff match mot norrmannen Daniel Bakke.

Foto:

BODEN/BOXNING2014-11-16 15:27

I19 IF har i Andreas Harlin i 75 kg och i Henrik Tuoremaa i 64 kg två riktigt lovande boxare. På sätt och vis varandras motsatser då Andreas mera är stilboxaren medan Henrik är fightern som maler sönder motståndaren.

Vid lördagens 16 matcher digra boxningsgala i Hildursborg var både Andreas och Henrik med.

Andreas, som i fjol vann Norrländskt Mästerskap boxade nu ut Lukas Koskinen från Kalix i tre ronder medan Henrik tog en knapp men klar 2 – 1 seger över Daniel Bakke från Bodö.

– Det gick bra. Jag ville använda min teknik och boxa ut min motståndare och det fungerade, sade Andreas. Jag är på väg uppåt i form och i slutet av januari hoppas jag kunna försvara titeln i Norrländska Mästerskapen.

Längre än så vill Andreas Harlin inte planera men han erkänner att få vara med på Svenskt Mästerskap är det stora målet.

Kanske kan han ta de segrar han behöver för att meritera sig för en SM-start 2016.

– Andreas är bara 20 år och under utveckling och kan bli riktigt bra, anser också tränaren ”Poppen” Persson. Idag behövde han inte heller använda sin ”propeller” (långa slagserier med båda händerna).

Men om han är mer lovande än året äldre Henrik Tuorema, det kunde inte ”Poppen” avgöra.

Henrik mötte nu hårdslående sluggerbetonade norrmannen Daniel Bakke från Bodö. Han vann klart den första ronden och boxade jämt med sin motståndare i de övriga två.

– Det var en hård match, tyckte också Henrik. Det var en tuff motståndare jag hade. Men jag har bara tränat hårt en kort tid så jag är inte på topp ännu. Även jag siktar mot Norrländska Mästerskapen. Jag har varit med där två gånger tidigare utan att lyckas men får jag bygga upp formen nu så kanske…

Av lördagsgalans 16 matcher var 13 Diplommatcher och tre ”riktiga” matcher. I 81 kg besegrade BK Winters John Salomonsson norske Rickard Fredriksen i en tre ronder lång och intensiv kamp.

Det norska inslaget var stort. Inte mindre än åtta boxare från livaktiga boxningsklubben i Bodö kom till start. Av dem 12-åriga Celine Rudborg som i sina framtidsplaner har att bli världsmästare i boxning, berättade hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om