Beskedet från löftet: "Vill till landslaget"

12 matcher, tio segrar och två gånger norrländsk mästare. I19 IF:s Andreas Harlin hör till länets stora boxningslöften. I lördags gav han inte BK Winters Kenny Westerberg minsta chans i någon av de tre ronderna.

The beast from the east. Joonas Ukura gav inte sin motståndare många chanser.

The beast from the east. Joonas Ukura gav inte sin motståndare många chanser.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN/BOXNING2016-03-06 14:46

I 19 IF arrangerade en mer än 20 matcher lång boxningsgala i Hildursborgs stora hall under lördagseftermiddagen. Glädjande många hade sökt sig dit och de fick se tre "riktiga" matcher och hela 14 diplommatcher plus ett antal träningsmatcher utan domslut. Ringen man använde sig av kommer ursprungligen från Athen-OS 2004 och användes också när SM avgjordes i Boden 2008.

Innan galan drog igång uppmärksammades hemmaklubbens tre norrländska mästare Emil Kilrud, Arvid Rodling och Andreas Harlin. Av den trion var det bara Andreas som sedan gick upp i ringen. Han mötte nu betydligt tyngre debutanten Kenny Westerberg från BK Winter som tvingades ta en stående räkning i andra ronden och som fick finna sig i att förlora de tre ronderna stort.

– Men han kämpade på bra, sade Andreas. Jag tvingades upp en viktklass nu men det spelade ingen roll då jag är stark och i fin form.

För många av boxarna var lördagens gala att se som en säsongavslutning men inte för Andreas Harlin.

– Nej, jag har en match i Finland kvar.

22-årige Andreas Harlin har boxats i fyra år. Han är ambitiös och envis och har höga mål med sitt boxande. Han utvecklas också för varje match vi sett honom och har en allt bättre teknik numera.

– Jag vill bli svensk mästare och jag vill boxas i landslaget innan jag lägger handskarna på hyllan och jag tycker att jag närmar mig de bästa, säger han.

En annorlunda karriär har Luleås Erik Segerstedt. 27 år fyllda gick han nu sin debutmatch. I en diplommatch med tre tvåminutersronder förlorade han mot Malmbergets Samuel Kasparin med 25–29.

För att erhålla ett diplom måste boxaren nå 27 poäng eller mera.

– Det gick inte så bra och jag hade svårt att komma inpå min motståndare, konstaterade Erik som tidigare ägnade sig åt kampsporter och Thaiboxning. Men det här var min första match och det här sporrar mig bara att träna på ännu mera.

Eriks mål med sin boxning är betydligt blygsammare än Andreas Harlins. Han vill en gång få gå en riktig match.

Det finska inslaget var stort och två av galans bästa boxare kom från vårt grannland i öster. Joonas Ukura i 48 kg gav inte sin motståndare många kontringstillfällen och finska ungdomsmästaren Elias Okkonen i 50 kg var klassen bättre än motståndaren Hasrat Astryan från Guldstaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om