BBS sköna revansch: "Vi är heta"

Bodens BS var ute efter revansch. Och efter en spännande drabbning var revanschen ett faktum. BBS besegrade Falkenberg med 12-8 (5-0, 2-3, 2-3, 3-2) efter en match som nästan hela tiden hade nerv.

Höstens spelare. Daniel Unander levererade igen – då vann BBS mot Falkenberg. ”Vi spelar bra bowling”, säger Unander.

Höstens spelare. Daniel Unander levererade igen – då vann BBS mot Falkenberg. ”Vi spelar bra bowling”, säger Unander.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN/BOWLING2015-11-21 17:39

Men BBS var bäst när det gällde.

– Vi är heta just nu. Vi vinner de avgörande poängen när det står och väger, konstaterar Daniel Unander, höstens spelare i Boden.

– Vi har inte mer rutin än våra motståndare. Men vi spelar bra bowling och har flyt när det gäller, fortsätter Kirunagrabben.

BBS förlorade med 5-15 mot Falkenberg förra helgen. Men nu handlade det om hemmaplan, om en heltänd publik i ryggan och om ett självförtroende på topp. Då kom också fjärde raka hemmavinsten.

Men efter kanonstarten och 5-0 efter första serien blev det betydligt tuffare i fortsättningen. Matchen svängde, Falkarna bjöd på bra motstånd och det var först efter några avgörande slag i kritiska lägen som Boden spelade hem matchen.

Falkenberg spelar liksom Boden med oljeprofilen Los Angeles och verkade hemmastadda i Strajk Alley.

– Falkenberg är det bästa lag som gästat Boden under hösten, säger Daniel Unander.

Tillsammans med Andreas Bergman bildade Unander ett bord som starkt bidrog till segern. Bergman nådde 983 poäng, Unander 961.

- Det är lätt att spela med Andreas. Man rycks med, säger Unander.

Christer Englund 922 och Adam Andersson 910 nådde också över 900-strecket.

Segern betyder att Boden befäster sin ställning bland de fyra första som når SM-slutspelet. Men höstsäsongen avslutas med en mer än tuff uppgift: Jösse, Alingsås och Pergamon, tre topplag väntar på neutral plan i Örebro nästa helg.

– Visst blir det tufft. Men vi lägger oss inte ner och dör, säger Daniel Unander.

BBS individuellt: Andreas Bergman 983, Daniel Unander 961, Christer Englund 922, Adam Andersson 910, Juha Ollonqvist 816, Timo Uusinarkaus 809, Olli Pukonen 795, Ludwig Ingerskog 568 (3 serier), Fredrik Nilsson 232 (1 serie).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om