Vinner - eller försvinner

"Vinna eller försvinna" är ett ordspråk vi kan använda på umåkertravaren Livi Destiny. 18 segrar i karriären men aldrig tvåa eller trea i något av de 50 lopp han startat i.Det är seger eller ingenting som gäller för sexåringen även om vinsten i V5-1 igår på Peabtravet togs först efter att målfotot tillfrågats.Petter Lundberg körde vinnaren och han lämnade banan i tron att han förlorat.- Livi Destiny gjorde förstås ett kanonlopp men jag trodde inte att vi hann dit utan slutade tvåa, sade Petter.

Petter Lundberg slog till med en målfotoseger. "Jag trodde inte att vi hann dit", berättar han för NSD.

Petter Lundberg slog till med en målfotoseger. "Jag trodde inte att vi hann dit", berättar han för NSD.

Foto: Pär Bäckström

BODEN2011-11-08 06:00

Livi Destiny, som tränas av umåkerproffset Mats Bucht var en av två spikförslag i NSD och var också en hårt spelad favorit. Varvet kvar hade favoriten mer än långt fram. Petter satt då parkerad som sistahäst och vi kan tänka oss att favoritspelarna nästan hade givit upp hoppet.

- Man körde snabba 12,9 varvet och då är det inte lätt att ta något. Dessutom verkade Livi Destiny både lat och trög men på sista långsidan kom han på andra tankar.

Jodå. Petters häst gjorde ett mycket starkt slutvarv i spåren och i sista steget fångade han också in ledande Love Above och fick en lång nos först.

18:e segern togs med knappast möjliga marginal men lär nog följas av flera.

- Det är bättre att ha bråttom till slut än i början, sade Petter och det har han förtstås rätt i.

Patrik Nygren tillhörde de segerhungriga kuskarna igår. Patriks första segerdefilering togs bakom favoriten Mellby Que Vadis i kvällens inledande lopp och seger nummer två i V5-2 bakom amatörtränade kallblodet Pilo Prick.

"Svårt att vara först"
Där var det knappt men säkert vunnet till gladoddset 46,17.

- Pilo Prick är en häst som tidigare haft det litet svårt att vara först i mål, förklarade Patrik Nygren. Numera tränas han och finns i en ny och kanske lugnare miljö och det har han tydligen mått bra av.

Västerbottenseger även i stoloppet V5-4. Nu genom Jens Erikssons kapabla och lättravande femåring och storfavorit Parangons Legacy.

I sista kurvan lämnade Jens och hans häst konkurrenterna ordentligt på efterkälken och segerchecken hade man kunnat skriva ut redan innan upploppet.

Skellefteproffset Jens Eriksson var förstås belåten över sin vinnares insats som nu tog sin femte årsseger.

- Felfri är hon väldigt bra för klassen, berömde Jens. Nu tänkte jag köra till spets direkt men ångrade mig. Det är just kruxet att få iväg henne första biten utan galopp. Nät hon sedan hittar travet så är hon väldigt säker och kapabel. Hennes kapacitet duger i rikstoton.

V5-omgången avslutades sedan med en säker upploppsseger för favoriten Nose by Nose körd av Ove A Lindqvist. Ett relativt nytillskott i kunniga skellefteamatörerna Gabriella Laestander och Bert Petterssons regi.

Andra dagssegern för Ove A som med fyra tävlingsdagar kvar av säsongen ser ut att ha en fin möjlighet till ett nytt championat på Peabtravet. Ove A har nu 22 segrar eller sex bättre än fjolårets champion Ulf Ohlsson. Det är tätt mellan kuskarna bakom. Petter Lundberg och Patrik Nygren har bägge 17 segrar medan Ulf Ohlsson har 16 och Per Gustafsson15 vinster.

Fyra V5-segrar till västerbottentränade hästar och en finsk triumf gav till slut utdelningen 12 841 kronor till 22 nöjda systemägare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om