Vilken guldskräll

En pistoltjej från Falköping satte pricken över i för Sveriges del när militära skytte-VM avslutades i Boden. Linda Olofsson vann överraskande 50 meter sportpistol efter en riktig rysare. - Jag har inte fattat det än, säger Linda under den pampiga prisutdelningen och avslutningsceremonin i Boden Arena.

Foto:

BODEN2008-09-22 06:00
Finalen blev knallhård. Såväl Linda Olofsson som norskan Gyda Olssen hamnade på samma poäng, 580. Men eftersom svenskan hade den bästa slutserien gick guldet till Sverige.
Överraskad vinnare
- Visst är jag överraskad, säger hon. Jag visste att jag hade resultatet i kroppen men det gäller att få fram det i rätt ögonblick.
Därmed blev det pistoltjejerna som räddade den svenska äran. Den andra svenska medaljen kom också i dampistolen. Sveriges lag med Linda Olofsson, Christina Bengtsson och Anna Norman knep silvret på 50 meter ställning.
nn Succé - både när det gäller resultat och arrangemang. På annat sätt kan man inte sammanfatta VM-tävlingarna.
Fyra militära världsrekord såg dagen ljus på Rödbergets skyttestadion:
n n Norges herrlag på 300 meter gevär militär snabbmatch
n n Vitryskan Zhanna Shapialevichs dubbla världsrekord i pistol
n n Det vitryska damlaget i pistol
n n Norrbotten hade en deltagare med. Åke Stenlund, Boden, tog sig till final på 25 meter pistol och nådde till slut en 33e plats. Åke deltog också i det svenska lag som kom på 13e plats i lagtävlingen.
Arrangemanget sköttes som vanligt med militär precision och det hördes enbart positiva röster från deltagarna från de 44 länderna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om