Viktiga veckan

Mattias Ottestig, 30, trivs med fotbollslivet.- Det känns riktigt kul. Det är verkligen stor skillnad jämfört med samma tid i fjol.

Mattias Ottestig funderade på att sluta, men tänkte om och är en av de nyttigaste spelarna i Bodens BK - samtidigt som BBK har skaffat sig slagläge i division II.

Mattias Ottestig funderade på att sluta, men tänkte om och är en av de nyttigaste spelarna i Bodens BK - samtidigt som BBK har skaffat sig slagläge i division II.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-09-05 06:00
Det var då Mattias och Bodens BK genomled en dyster höst, som slutade med att laget ramlade ur division I.
Nu har BBK slagläge i division II. Segern i den tidiga seriefinalen mot Piteå IF på måndagskvällen innebär att man bara är poängen bakom PIF och har en match mindre spelad.
- Man mår ju alltid utifrån hur senaste matchen slutade. Det var också säsongen skönaste seger med tanke på hur vi tog den.
Matchen utvecklades till en riktig rysare. Piteå hade 2-0 i paus, men sedan gjorde BBK ett snabbt reduceringsmål, kvitterade och på övertid nickade Mattias Bergdahl in segermålet, 3-2.
- Det var frustrerande att ligga under i paus. I andra halvlek visade vi härlig vilja och jag tycker vi vann välförtjänt. Äntligen hade vi också marginalerna på vår sida.
"På tiden jag fick utdelning"
Själv var Mattias en av de stora på LF Arena och han fick också pris som BBK:s bäste. Han svarade även för ett snyggt nickmål, som betydde 2-2.
- Det var på tiden att jag fick utdelning. Målet var mitt första för säsongen.
Mattias har under säsongen vuxit ut till en av BBK:s nyttigaste spelare - precis som under tidigare säsonger - och han trivs i sin roll på mittfältet. Men efter fjolåret hade han faktiskt funderingar på att sluta.
- Det var ingen självklarhet att jag skulle fortsätta. Hösten var bitter och jag kände mig mätt på fotboll.
Samtidigt fick han besvär med ryggen, men efter att ha funderat ett par veckor beslöt han att göra en ny satsning.
Tuffaste och viktigaste veckan
- Jag tog en riktig rehabvinter, kunde syssla med mycket annat och fick mera tid för familjen. Jag började inte med fotboll förrän i mars och var kanske inte startklar i början, men det har gått bättre och bättre.
Mattias håller med om att BBK har ett gynnsamt läge, men vill ändå ligga lågt inför fortsättningen.
- Jag tänker inte längre än till matchen på söndag. Det handlar om att ta en match i taget. Serien är jämn och tillfälligheter kommer att spela in när det gäller hur den ska sluta.
BBK går för övrigt in i säsongens tuffaste och kanske viktigaste vecka med tre matcher på sju dagar varav två på bortaplan: 6/9 Anundsjö h, 9/9 Sollefteå b, 12/9 Umedalen b.
- Visst blir veckan viktig, men att matcherna kommer tätt ska inte vara något problem. Vi är vältränade och har en bred trupp.
Mattias kom till Boden från Friska Viljor och gör fjärde säsongen i klubben. Han medger det är en viss press att spela i BBK, men att den känts minst den här säsongen.
- Vi ska göra en bra säsong, men det är ingen katastrof om vi inte vinner serien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om