"Vi kommer att ha ett bra allsvenskt lag"

Nu är det klart. Boden Handboll kommer att ha tre rumänska spelare i laget när allsvenskan drar igång i höst.Förutom fjolårets succémålvakt Simona Strungaru har också niometersspelarna Ioana Hartopeanu och Kristina Klocza skrivit på för bodenlaget.Tränaren Kent Hedlund är mer än nöjd:- Det måste jag vara. Vi kommer att ha ett bra allsvenskt lag när alla bitar är på plats.

Ioana Hartopeanu och Kristina Klocza förstärker Boden Handboll. foto: anders hjortenklev

Ioana Hartopeanu och Kristina Klocza förstärker Boden Handboll. foto: anders hjortenklev

Foto:

BODEN2011-07-15 06:00

Tränare och ledare i Boden Handboll har jobbat hårt en tid med att förstärka det lag som rann igenom division 1 och kvalade sig fram till allsvenskt spel.

För en månad sedan var de båda rumänskorna Ioana Hartopeanu och Kristina Klocza i Boden och tränade med laget. Innan de flög tillbaka hem fick de varsitt kontraktsförslag som de nu sagt ja till.

- Två riktigt bra spelare. Vänsterhänta Iona Hartopeanu spelade till exempel i rumänska landslaget i UEM 2006 och hon kommer att ha mycket att tillföra.

Nu är truppen i stort sett klar och allsvenskan inleds i början av september.

- Vi behöver någon spelare och en målvakt till och vi har ett par namn som vi jobbar på, säger Hedlund.

Siktar på att bli ett mittenlag
Klara för spel just nu är målvakten Simona Strungaru. Niometersspelarna Emmy Nordmark, Pernilla Fahlgren och de båda rumänskorna. Sexmetersspelarna Annica Sundqvist, Jessica Kullbrandt och Erica Isaksson samt kantspelarna Elin Vikman, Linnea Ryngmark och Sara Degerman.

- Dessutom kommer vi att använda oss av tre 94:or och 95:or. Det är förstås svårt att säga hur vi kommer att stå oss i den allsvenska konkurrensen men ett stabilt mittenlag hoppas jag att vi kan vara. En bra start på seriespelet är det nog viktigt att vi får och innan dess behöver vi många träningsmatcher..

Under andra helgen i augusti spelas BBK-Cupen. Där är Boden handboll med. Senare under månaden hoppas man kunna göra en resa till ett träningsläger litet längre iväg. Där man också skall spela några matcher och efter det väntar "Lappen Cup" i Boden.

Allsvenskan betyder långa resor och tuffa matcher som kan komma att resultera i skador och slitage. Därför söker Boden Handboll även ett närmare samarbete med en handbollsförening i länet där man till exempel kan rekrytera spelare båda vägarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om