"Vi har en del att jobba med"

Förlust med 0-2 i genrepet.Men lagkaptenen Mattias Ottestig var ändå inte helt missnöjd.- Det känns som att vi är redo för premiären, även om vi har en del att jobba med, säger han.

Nedim Hiros blev utbytt i paus efter att ha tjafsat med några av sina lagkamrater.

Nedim Hiros blev utbytt i paus efter att ha tjafsat med några av sina lagkamrater.

Foto: Bengt-Åke Persson

BODEN2010-04-15 06:00
Försäsongen har varit lite upp och ner för Bodens BK.
Därför skulle lördagens genrep mot allfinska AC Oulu ge en fingervisning var BBK står inför premiären nästa helg.
En sak blev i alla fall ganska klar - försvarsspelet såg helt okej ut.
För motståndet från öster höll riktigt bra klass.
- Vi var ute efter att få en bra genomkörare, och det fick vi. Det är ett helt annat tempo i den här matchen än tidigare träningsmatcher. Även fast vi förlorar är jag nöjd, säger tränaren Christian Samuelsson, som fick se Oulu göra 1-0 efter 53 sekunder.
Och under resterande 44 minuter i den första halvleken fick Boden mest jaga boll.
- Vi gör ju en riktigt dålig första halvlek, på alla sätt och vis. Saker som vi har pratat om gör fel på hela tiden. Men jag tycker att vi lyfter oss hyfsat i andra. men vi skapar ju inga chanser, säger lagkaptenen Mattias Ottestig, som tagit kivet ner som mittback i och med Peter Sedunovs frånvaro.
Och 30-åringen var tillsammans med målvakten Patric Sjögren och backkollegorna Haris Devic och Björn Blombäck Bodens främsta spelare.
Har bra kapacitet om allt funkar
- Det kan nog bli en hel del mittbacksspel för min del i år, i alla fall som det ser ut just nu, säger Ottestig, som fick se sitt lag lyfta upp spelet ett litet snäpp i andra halvleken.
Men några jättevassa målchanser lyckades Boden aldrig vaska fram.
- Det är ett bra lag vi möter. Men jag tycker ändå att vi ska kunna matcha dem lite bättre än vad vi gör. Vi har en del detaljer som vi måste jobba lite mer med. Det gäller att vi blir lite mer stabila i det egna spelet, så att vi hinner vila lite mer när vi väl får bollen, säger Ottestig, som ser fram emot premiären hemma mot Carlstad.
- Det känns som vi är redo inför söndag. Kommer vi upp i vår kapacitet kan vi matcha de flesta lagen. Under mina år i klubben är det här första gången vi spelar helt utan press på oss. Tidigare har vi kunnat spela 1-1 och ändå varit missnöjda. Nu slår vi mer ur underläge och det är lite mer tacksamt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om